Правене на вино?

Форум за всички които си правят вино и ракийка в домащни условия

Модератори: dcv, ilu6a

Правене на вино?

Мнениеот zelen4uka » Пет Сеп 26, 2008 11:09 am

Преди два дена купих 140кг каберне+мерло и го смачках. Купих го от борсата в Дружба където беше по 65ст. киграм. Захарноста му е 25% а температурата на смляното е 19С. Външната температура на помещението е 17С. Два дни чакам но признаци за дрожди не се вижда.
Трябва ли да го загрея или нещо да направя за да почне ферментацията? Какво се прави след като се смачка? Бидона трябва ли да е отворен?
:oops:
zelen4uka
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Сеп 22, 2008 12:40 pm

Мнениеот simeonov_74 » Пет Сеп 26, 2008 5:27 pm

Не му се притеснявай ще тръгне,а капака само го сложи отгоре.
simeonov_74
 
Мнения: 10
Регистриран на: Чет Сеп 25, 2008 5:40 pm

Мнениеот patafil » Чет Окт 02, 2008 3:06 pm

При мен е същото положение,но вече се притеснявам защото минаха 6 дни.Май захарността е много голяма.Направо "загиваме прави"
patafil
 
Мнения: 4
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 2:41 pm

Нямам виненки над виното

Мнениеот zelen4uka » Вто Окт 07, 2008 6:00 pm

Колега след като затоплих ширата до 25% на другия ден започна да кипи и до днешен ден си кипи добре. Друго си спомних когато бърках виното на баща ми е че имаше много виненки. При мен няма нито една виненка и това много ме притеснява. Виното вече горчи и захарноста му е под 10. Какво се прави после незнам.
zelen4uka
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Сеп 22, 2008 12:40 pm


Назад към За любителите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта

cron