Интересно и поучително за всички!

Важни съобщения за потребителите на форума, предложения, коментари, оплаквания...

Модератори: dcv, ilu6a

Интересно и поучително за всички!

Мнениеот Alambik » Съб Юни 21, 2008 1:42 pm

Разгледайте този сайт : http://www.rakiyata.com , ако не сте дебелооки ще забелажите, че потребителите са 170, обикновенни хора търсещи съвети и обсъждащи резултатите си, каквито и да са те! Никой, никого не напада и не съди, а всеки помага с каквото може!!! Няма надувки и превземки. Дано и този сайт заприлича поне малко на него по атмосфера и сътрудничество!
Alambik
 
Мнения: 93
Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 10:49 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот D&K » Съб Юни 21, 2008 6:47 pm

мда, бива си го сайта, макар, че има още какво да се желае...колкото до този форум, мисля, че ако някой се занимава с него професионално (нищо лично към админа :wink: ) може да стане много популярен-все повече хора в бг се интересуват любителски или професионално от виното и имат купища въпроси-вие, енолози, уайнмейкъри и сие, помогнете им да намерят отговоите...
Свържете се със сайтовете и блоговете за вино в бг (мога да ви ги напиша), нека се поставят реклавни банери там, за да могат хората да ви открият, оправете си разделите (сега всеки пише където му хрумне и на какъто си език иска) привлечете винените журналисти в бг (доколкото ги има) и ще видите, че след година тук ще пишат хиляди потребители...
So much wine.....so little time!!!
D&K
 
Мнения: 41
Регистриран на: Съб Мар 15, 2008 8:47 pm
Местоположение: Тутракан

Мнениеот sstan » Пон Юни 23, 2008 9:06 pm

Всяко едно подобно начинание,неминуемо преминава през така да се каже детските си години. И с този форум е така, но за съжаление това излезе доста по-дълго отколкото очаквах. Да ако някой има желание да се занимава "професионално" или просто да помага нямам нищо против. Може би е време да направим един или няколко модератора. Ако има желаещи нека кажат. Аз лично успявям дя се занимавам с форума не повече от час на ден.
Тук нещата стоят малко по-различно, като официален форум към СЕБ идеята беше дискусиите да са насочени между колегите енолози/технолози. И в тези среди изобщо форума не е непопулярен. Повечето от тях знаят за него, много го четат всеки ден, но не се престрашават да пишат. Не съм от много време във винарските среди, но ми се струва че отдавна няма диалог между колегите, освен на масата вечер на някой семинар. Може би това е така заради манталитета който сме си изградили - да работим тайни, които никой не трябва да узнава. Може би истината е че всъщност няма какво да кажем/напишем и това е още по-жалко.
Няколко пъти вече писах че няма никакъв проблем да регистрирам форума към всякакви търсачки и да го направим изцяло комерсиален, но все се надявам че ще можем да осъществим диалога помежду си.
Все пак на който както му харесва, никой не е по задължение тук.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот Alambik » Вто Юни 24, 2008 9:04 am

Прав си що се отнася до фирмени тайни, но никоя от фирмите не е открила "топлата вода", а използва готови технологии! Не съм чул някоя фирма да има звено за развойна дейност и да внедрява собствено или "прясно" ноу-хао! Просто се крият етапите на технологията им, които никой не им иска да споделят! Има една друга черта - "да си пазим хляба", някой знае нещо от опит или прочет и го крие от страх да не го разбере и друг и да го измести. Друг случай е нищо незнае, но ближе г... , нащо момче и момиче! Тези са най-лошият вариант, тумори, учат се от другите доколкото могат и ги топят за да изпъкват. Просто палитрата е пълна. Затова някой влизат в сайта, черпят информация колкото им е предоставена и си правят пас, а на други им е омръзнало да се дрънкат за глупости и само се информитар за това или онова. Наистина може да има и такива, които ги е страх да изкажат мнение поради един или друг повод, това са живи "мишоци", те са свикнали да ги тъпчат и се хранят с огриските останали от масата! Е, това е най-общо картината.
Alambik
 
Мнения: 93
Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 10:49 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот vinoirakia » Сря Юни 25, 2008 4:22 pm

Май си прав.
За съжеление.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Доблест

Мнениеот snejana42 » Чет Юни 26, 2008 10:49 am

Абсолютно е прав.И жалкото е ,че сами си го правим.Просто хората са станали злобни и пълни с негативна енергия.И ето Ви един пример ,че пак си е до хората.Ние от нашата група до ден днещен се събираме на 8 дек.В началото всеки носи вина ,които мисли ,че са хубави или лоши и иска съвети.Никой нищо не крие .И бих казала ,че в каквото и да е мога да разчитам на тези хора.опитах се така да подходя и към колегите ,на които съм началник ,но "мишоцитееееееееее" са много .Доносниците са много .Хората ,които не знаят нищо опитват с неграмотността да стигнат до началниците и да докладват дори и незначителни грешки на друг колега ,които аз никога не донасям,защото знам ,че човек винаги греши и непоправими неща няма .Жалка българска действителност ,и кога ще се променим - не знам .
snejana42
 
Мнения: 46
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 7:44 am


Назад към Съобщения и коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

cron