от енолог » Чет Фев 07, 2008 6:31 pm
По отношение на изискванията от различните институции или контролни органи- всичко зависи от капацитета на производство.Но независимо какъв обем ще се произвежда едно от първите разрешителни за старт на проект е това от РИОКОЗ , където искат да има 100м отстояние на обекта от жилищни сгради.Така, че си предценете мястото и ако е ОК Ви пожелавам успех в борбата с бюрокрацията в нашата страна.Трябва също да имате разрешение от басейнова дирекция за заустване на отпадните води.В зависимост от обема на производство може на подлежите на ОВОС(оценка на водите и околната среда) от РИОСВ, но може и да ви се размине,ако правите малко вино.Да не говорим за разрешителните от ВИК,енерго и т.н.
Както беше писал някой колега по друг повод- виното не е проста работа,аз мога да добавя- нито пък строенето на винарска изба.
Поздрави и успех