Приемам всякакви съвети

Тук може да поставите своя проблем за решаване ако не може да се справите или просто искате още едно мнение

Модератори: dcv, ilu6a

Приемам всякакви съвети

Мнениеот mathinvalidnik » Вто Сеп 28, 2010 9:34 am

Привет.И тази година реших да се занимавам с прозиводството на вино въпреки слабата реколта.От 3-4 години насам го правя по кажи-речи един и същ начин по всепознати технологии.Миналата година освен серниста киселина добавих е винарски бентонит и ако трябва да бъда искрен-СТРУВАШЕ СИ!Виното придоби кристален,светломеден цвят,светъл кехлибар.Имаше само 1 недостатък според мен и той беше ниската му алкохолност,но сметнах,че това произлиза от 3-те ваденета за откаляване на бентонита.Тази година смятам да сложа една идея повече захар за да може да се компенсира градусът отрано(Правилно ли е според вас това или ще направя грешка)????

Основният ми въпрос е свързан с бялото вино.Приемам всякакви идеи познати на вас свързани с производството на бяло вина.Имам предвид техники,непознати на общият винопроизводител.

п.п Благодаря предварително!!!
mathinvalidnik
 
Мнения: 13
Регистриран на: Съб Ное 21, 2009 10:55 am

Re: Приемам всякакви съвети

Мнениеот sstan » Сря Сеп 29, 2010 7:19 pm

Едва ли бентонитът е бил решаващият фактор за по-ниският алкохол. Технологиите за производство на бели вина са по-трудно осъществими в домашни условия. Все пак ако имаш мерак може да ти изпратим нещо за четене.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Re: Приемам всякакви съвети

Мнениеот mathinvalidnik » Сря Сеп 29, 2010 9:16 pm

Изпратете!

п.п Аз не казвам,че бентонитът е намалил градуса,разбирате ме погрешно!Имах предвид,че при откаляването(в случая премахването на утаилият се бентонит на дъното) ,при многото вадене на виното от съда се губи градус!Това исках да кажа.
mathinvalidnik
 
Мнения: 13
Регистриран на: Съб Ное 21, 2009 10:55 am


Назад към Въпроси и отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта

cron