Заседание на УС на СЕБ 18.12.2009

Раздел отделен специално за съобщения, предложения и коментари свързани с дейността на СЕБ

Модератори: ilu6a, SEB

Заседание на УС на СЕБ 18.12.2009

Мнениеот SEB » Нед Дек 27, 2009 4:12 pm

След закриване на общото събрание на Съюза на енолозите в България, се проведе заседание на УС на сдружението. В присъствието на шестима от членовете на УС се направи предложение да се излъчи нов председател на съюза. Единодушно за такъв беше избран инж.Станимир Стоянов .
SEB
 
Мнения: 45
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 12:58 pm

Причините за това енологична тайна ли са?

Мнениеот stoichowinemaker » Пон Дек 28, 2009 10:58 am

Това деветосептемврийски преврат ли е или опит за "Велика" революция?
Напишете подробности! Подобни комюникета не носят никаква информация.
stoichowinemaker
 
Мнения: 32
Регистриран на: Чет Яну 24, 2008 4:55 pm

Мнениеот nikolay » Пон Дек 28, 2009 5:01 pm

Тук наистина може би трябва да се напише нещо в повече, както и в раздела "Енолог на годината 2009". Скоро и това ще стане, а що се отнася до промените в СЕБ, за никой не е тайна, че нещата в Съюза общо взето не вървяха добре, в смисъл, че почти нищо не се случваше, и логично беше да се търси някаква промяна. Станимир е човека, който хвърли най-много усилия и ентусиазъм за това Съюза да продължи да работи, дори и този фурум дължим на него. Самия Съюз е създаден по време, когато нещата в целия винарски бранш са били ОК и установената до момента формула на работа при корено променената ситуация днес, не е добре работеща. За нас ще е много важно да осъществим поне едно значимо събитие през идната година. Вече има движение по въпроса. А и самия Съюз на Енолозите в България мисля, че може да бъде по-отворена организация и лансираща изявите на всеки един свойте членове, стига разбира се да има такива желаещи. На фона на общото състояние и все по-задълбочаващото се "затваряне"на бранша , нещата не са розови, но както се казва "най-тъмно е точно преди разсъмване", така че да направим нещо за утрото.
nikolay
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 2:54 pm

Мнениеот sstan » Пон Дек 28, 2009 7:55 pm

Аз лично не бих определил така ситуацията. Все пак при стремеж нещата да се променят към по-добро, логично дойде и решението което се взе на УС. Тъй като това е единственото официално решение, само то е отразено в бюлетина. Има интересни идеи върху които ще работим през новата година и които след като бъдат точно формулирани, официално ще обявим началото на януари.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот stoichowinemaker » Вто Дек 29, 2009 7:43 pm

sstan написа:Аз лично не бих определил така ситуацията. Все пак при стремеж нещата да се променят към по-добро, логично дойде и решението което се взе на УС. Тъй като това е единственото официално решение, само то е отразено в бюлетина. Има интересни идеи върху които ще работим през новата година и които след като бъдат точно формулирани, официално ще обявим началото на януари.

И какво стана сега? Попитах за подробности относно смяната на председателя на УС на СЕБ и получих отговор, че председателят е сменен. Ами отразете подробностите в бюлетин и го напишете. Кой друг освен теб, Николай и другите четирима неизвестни да го стори? Подробностите тайна ли са? С такива начини на информиране ли ще променяте нещата към по-добро? Да не вземете да ме попитате сега какво искам да знам, защото ще стане много смешно. Когато се огласява публично решение на даден орган, то винаги се прави с мотивация. Нямате ли човек с юридически познания, който да Ви консултира? Съвсем официално е да оповестите, че на дата Х, на заседание на УС на СЕБ, на което присъстват членовете 1 2 3 4 5 6 от общо У, беше подадена оставка на председателя, която беше обсъдена, гласувана и приета или членът Z поиска оставката на председателя поради следните мотиви... Така се прави.
Иначе природата е кръговрат и винаги идва нещо логично, което се оказва след време нелогично.Всяка промяна се мотивира с клишето "за по- добро", а когато по-доброто не настъпи следва тишина. Исках да прочета мотивите за освобождаването на Наталия, за да разбера дали случайно не сте решили, че председателят е съюзът и той единствен трябва да прави нещо в този съюз. Ако тя е сменена за по-добро, значи не сте доволни от работата й. Добре. Нормално е. Но явно сте доволни от работата на останалите в управителния и контролния съвети. Така ли е? Иначе щеше да има още промени. Тогава ми кажете каква работа свършиха останалите? И с какво помогнахте на Наталия да свърши работата, каято очевидно тя не е успяла, щом сте я сменили? А може би греша и нещата не са такива? Ето за това попитах, а ти ми сочиш бюлетини, като че чета партийни издания от преди 1989.
Станимире, пожелавам ти да си добър председател и дано да имаш идеи, които да осъществиш. Иначе е несериозно конструирането на този форум, да е натежало при твоето избиране, колкото и полезно нещо да е това. Лично аз си мисля, че Николай или Христо Спасов са по-добро решение за поста председател. Позиционирани са в Пловдив, от катедрата са, общуват определено с повече колеги, отколкото всеки друг действащ технолог, не представляват никоя винарна, в центъра на науката са. Но това го казвам просто като мое лично мнение.
Подобни са нещата и в конкурса за енолог. Едва сега видях, че Николай ме е номинирал:)) Не му връщам жеста с предишните си думи. Познавате ме и знаете, че съм директен, колкото и да не е полезно понякога. И там никаква информация. Поздравявам Митко и Деси, всеки един от двамата заслужава безспорно, но чисто информативно напишете. Аз до ден днешен не знам миналогодишния победител:)) Не бива този избор да остава в рамките на бала. Трябва да се чуе, да се популяризира, да се привлече внимание. Иначе който чул на бала-чул. Пък напишете номинираните, публикувайте гласовете за всеки, напишете по два реда за всеки. А че конкурсът е тотално сбъркан като формат, вече съм го казвал. Не искате да ме чуете от три години, добре, но поне популяризирайте това, което мислите, че трябва да бъде.
Достатъчно писах и все градивно. Спирам, че ми се умориха двата пръста :lol:
stoichowinemaker
 
Мнения: 32
Регистриран на: Чет Яну 24, 2008 4:55 pm

Мнениеот vinoirakia » Вто Дек 29, 2009 10:36 pm

От една страна е хубаво да се знае какво е станало в СЕБ.
От друга - по-добре не, ако от това почнат някакви сплетни и взаимни обвинения.
Но пък ако се търси промяна, трябва да се каже истината, до каквото и да доведе тя.
Действията под булото на анонимността не се толерират вече.
Най-хубавото е , че избора на нов Енолог мина мирно и тихо както и трябва да бъде, без излишни страсти.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот sstan » Пон Яну 04, 2010 10:30 am

Здравейте и Честита Нова Година на всички обичащи виното.
Стойчо, благодаря за "критиката". Може би наистина отбелязах смяната на председателя на СЕБ, като "партийно издание от преди 1989" :D и се радвам че има хора които продължават да се интересуват какво се случва със СЕБ. Между другото ти като бивш член на УС знаеш че съюза от доста време не е използвал услугите на юрист и именно затова сега направихме промени в устава, тъй като той не отговаряше на сегашното законодателство.
Относно избора на председател, Наталия сама се отказа, като предложи мен и именно Николай Стоянов /Спасов за мое съжаление вече не е в УС/. Николай обаче също се отказа и то с мотива че работи в университета и евентуалното съвместно участие на СЕБ и УХТ в даден проект би било затруднено. След неговия отказ аз останах единствен предложен и одобрен от всички присъстващи членове на УС.
Щом ми остане ще прикача и портокола от заседанието.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот katia » Чет Яну 07, 2010 7:54 pm

Здравейте колеги и Честита Нова Година!
На всички пожелавам здраве и успешна 2010! Нова година, нов късмет!

Ако се връщаме назад, нека то да е за хубаво!
Мисля, че трябва да благодарим на Наталия Гаджева, че пое Съюза в един много труден момент и успя да го запази като организация. Какво е направено и какво не е направено в СЕБ, Управителният съвет дава отчет на ежегодно Общо събрание.
Всеки различен период изисква своите лидери. Не е нищо ненормално след дългогодишната работа един човек да се замени с друг. И дали нещо се случва в СЕБ, мисля че не зависи само от председателя.
По отношение на Станимир Стоянов, бяхме единодушни и точно това, че той не е от Пловдив възприехме като плюс, за да не се получава концентрация на ядро от хора в едно място.

С пожелания да погледнем напред с оптимизъм, а не да се връщаме назад с песимистични настроения!
Екатерина Гаргова
katia
 
Мнения: 227
Регистриран на: Пет Ное 09, 2007 10:28 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към Съюз на Енолозите в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта

cron