вИНАРСКИ БРАНШ

Тук може да поставите своя проблем за решаване ако не може да се справите или просто искате още едно мнение

Модератори: dcv, ilu6a

Мнениеот vinoirakia » Нед Авг 30, 2009 8:59 pm

vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Belvedere

Мнениеот snejana42 » Пон Авг 31, 2009 3:21 pm

Не мог да разбера ,Жоро каква е връзката с това ,че се кооперират нещата с други винарни.Да така е ,всичко ,което е написано е вярно.И така на нас ни излиза по -евтино.В другите винарни бутилирането е по-евтино отколкото при нас,някак си не схващам какво толкова има.За теб това не е добре ли ,какво.Вижте,отдавна не влизам и не пиша тук ,защото някак си става нападане на този ,които пише.И аз мога да намеря статии за Вила Любимец и да ги сложа в сайта и за какво.Аз казвам ,което мисля и което е действителността поне при нас.Николай ми говори за кадри- вземете да ги подготвяте ,защото и с института е същото като с техник - винарите.Истина е ,че заплащането е малко и всички бягат навън .Днес ,понеже в избата ми работят 5 души ,които пренасочиха от други цехове 1/2 час ми отваря една торба лимонена и не може да започне да мие.Е с такива хора трудно се работи.Имаш чувството понякога ,че са ги изтървали от Раднево.Какво да говорим повече и Станимир е наясно с това - защото в големия Винпром е така.И повечето тук са се сблусквали с нещата ,ама се правим на голямата работа.Говорете реално - бранша загива и не се заблуждавайте ,че някой ще купи винарски изби -те станаха толкова много и всеки иска да продава "скъпи вина" - ама къде са купувачите - не се знае.
snejana42
 
Мнения: 46
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 7:44 am

Мнениеот nikolay » Пон Авг 31, 2009 4:01 pm

Е, недей така де:). За кадрите - каквото можем го правим. А за статиите, аз ги приемам не като нещо отрицателно - напротив между фирми е намерен начин за обща взаимоизгодна работа, което е положително. Примерите за подобно нещо в БГ за съжаление са твърде малко. Що се отнася до бранша - положението далеч не е от най-добрите, но за умиране мисля че не може да се говори.
nikolay
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 2:54 pm

Винарски бранш

Мнениеот snejana42 » Вто Сеп 01, 2009 9:03 am

Е ,наистина всичко няма да умре ,но много трудно става всичко.Особено пазарите са адски трудни.Преди години поне износа беше по-лесен ,а сега точно обратното и износа и вътрешния пазар - всичко е много трудно.Ще видим какво ще се случва ,но в никакъв случай не е обнадеждаващо.Аз по принцип съм голям оптимист ,но и аз започнах да се плаша.
snejana42
 
Мнения: 46
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 7:44 am

Мнениеот vinoirakia » Вто Сеп 01, 2009 2:34 pm

Николай ме изпревари.
Бях прятно изненадан от това , че 3 винпрома с различни собственици и пазари, са се съюзили срещу кризата.
Обикновенно се съюзяваме един срещу друг.
А те - за да могат да продължат напред.
Още Кубрат се мъчеше да строши някакъв сноп пръчки.
На парламента пише - Съединението прави силата.

А в другата статия ми хареса, как управителя на един Винпром разсъждава.
Това е.

А ако остане грозде по лозята е лошо - Първо говори как си правим и продаваме виното. По-точно кое вино можем да продадем - от грозде или от друго.
Второ - грозде няма да остане/поне много/. Собственицити ще си го направят на повече домашно вино и домашна ракия.
И ще си го пият, псувайки тая държава. Наличието на повече домашно пиене ще намалее купуването на винпромски такива.Независимо от 4-8 лева бутилката или 2-3 лв за 2-3 л.
Нищо празно няма в природата.
Снежана - "Прави каквото трябва , пък да става каквото ще".
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот vinoirakia » Вто Сеп 01, 2009 8:57 pm

И професионалистите се включват :shock:
http://dnes.dir.bg/2009/09/01/news50043 ... #sepultura

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=218266

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=218129

Ако имаше акциз на консервите си представям как големите консервни предприятия/ ако останаха такива/ обявяват бабите на село , които си правят зимнина, за нелегални производители от сивия сектор. :D
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Васка Стоилова » Сря Сеп 02, 2009 4:33 pm

Май излиза, че не спят бабите и дядовците - "Годишно те правят оборот, в пъти повече от големите компании - наши членове, без да внасят акцизи или да заплащат дължими данъци." Затова са тооолкова богАти те . А нешо за ... фалшивите бандероли ?
Good wine makes good blood !
Васка Стоилова
 
Мнения: 12
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2008 11:32 am
Местоположение: Благоевград

Мнениеот ggeonik » Чет Сеп 03, 2009 9:07 am

моллов нещо е мръднал 1 той знае ли как се води статистиката -ще ви кажа идва леля ти марййка дето не може да пише и ме пита колко лозя имам отговарям че ги има в регистъра да ама това било за друго е как ще е за друго и казвам гледам на формулярите печати от министерството за статистиката ок.и се започва едно писане и лъгане че чак хитър петър би ни завидил тя си пише ли пише казвам и абе в тия писания няма нищо вярно да бе вика ама нали туй е за статистиката никой няма да ти вземе данък .казвам и така или иначе земеделците са освободени от данък печалба и т н .всичко в тази държава е гнило и трябва да се реже не със скалпел а със секира .70% отивали в сивия сектор и оставало гроздето при производителите ами къде да отиде при СТАТИСТИЧЕСКИ ДОБИВ от 250 кг от декар по 0.40ст не се получава аритметиката затова се наблюдава ръст в закупуването на сини бидони по 25 лв парчето за съхранение на джибри.
2 търговците изкупуват грозде от производителите с 5 ст по скъпо от избите плащат веднага и го продават по пазарите за двойна цена някой да следи за това перо -никой естественно а по закон винени грозда могат да се продават само на лицензирани винопризводители от регистрирани гроздопроизводители само че ако ви кажа какво количество се реализира по пазарите в нарушениена закона науката статистика ще е само спомен за отминали времена.очаква ни една перфектна година в качественно отношение и изключително трудна във финансово такова затова нека си свършим работата пък каквото сабя покаже .
ggeonik
 
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Сеп 19, 2008 10:21 pm
Местоположение: dobrich

Винарски бранш

Мнениеот snejana42 » Чет Сеп 03, 2009 3:59 pm

Този Моллов съвсем е изперкал вече.Ооооо ,аман от тъпи управници.какви нелицензирани производители бе - хвани първо лицензираните както казва Васка с фалшивите бандероли.Ама те май със всички власти са добре.А за гроздето пак предварително започнаха с високите "градуси" ,ше го видим.Всяка година се говори така ,пъ като дойде до Винпрома 22 23 макс.
snejana42
 
Мнения: 46
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 7:44 am

Мнениеот nikolay » Пет Сеп 04, 2009 12:36 pm

По думите на Моллов:"Две от изискванията на ЕС бяха казаните за домашно изваряване да са оборудвани с разходомери за отчитане на количеството и с инсталации за отделяне на метиловия алкохол.", които изисквания не били приети.
Моля някой знае ли какво представлява "Инсталация за отделяне на метилов алкохол" за "домашен казан", защото аз водя упражнения по високоалкохолни и не знам какво представлява това техническо чудо - явно съм много прост, та ако някой все пак знае какво е моля да ме информира.
nikolay
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 2:54 pm

Мнениеот ggeonik » Пет Сеп 04, 2009 10:36 pm

ами даите да обурудваме и савой и пещера и атлантик и белите мечки .какво са виновни варят си спиртеца и си продават хората защото си плащат .и сега ако и тези се прегърнат с ъс старите муцуни е тогава на бранша му се ...майката. аман от тъпанари в управлението на НЛВК и ИАЛВ и на митници и на всякъкви държавни структури.ако ще има правила нека бъдат за всички дали е казан дето вари ракия на село или голям призводител нека всеки си плаща не може единия да плаща а пък другия не .когато си даваш левчето или повече за акциз трябва да си убеден къде отиват тези пари ,ако отиват за спонсориране на кампании с обещания за просперитет на фирмата за в бъдеще на това му се казва мафия и това става стил и начин на живот който се предава вече от поколение напоколение .трябват ясни и точни прАвила дали ще си варим ракийка в домашни условия а пък ние няма да си плащаме акциза защото и едното и другото е незаконно на това трябва да се сложи край .това трябва да стане с нов закон за виното и спиртните напитки или с някой малки изменения в сега съществуващия .IN VINO VERITAS
ggeonik
 
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Сеп 19, 2008 10:21 pm
Местоположение: dobrich

Мнениеот sstan » Нед Сеп 06, 2009 8:54 pm

Абсурдите в законово отнощение са пълни, а на Моллов изглежда му се доработи в НЛВК и пообиколи винпромите за да даде няколко интервюта по вестниците. Според мен данните които се изнасят са пълна глупост а и насоките за работа също. От няколко години се говори че ще ходят по плевните да търсят казани и няма как иначе, като се види кои точно и с по колко фирми са членове на НЛВК, логично не е удачно да говори за бандероли.
А дали е вярна статията и за 3те винпрома?
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот sstan » Нед Сеп 06, 2009 8:56 pm

Между другото с какво образование са ви техник винарите?
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот vinoirakia » Пон Сеп 07, 2009 7:20 am

Средно, Висше.
Има доста завършили колеги/или пред завършване/ , които работят като техник-винари, преди да си намерят работа като технолог.
Иначе по страната имадоста лозаро-винарски техникуми и по-старите техник -винари са завършили там.
Дори имаха и класове, ходеха на дообучение в Перущица, ама всичко замря...
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Техник - винари

Мнениеот snejana42 » Вто Сеп 08, 2009 3:57 pm

Къде ги бе Жоро ,тези с висше дето работят като такива ,та да ги вземем на работа.Няма такива ,то технолози за такава заплата как да работят.при нас поне няма .А тези с квалификацията отдавна се пенсионираха .В Стара Загора има специалност в химическия техникум - вино и високоалк.напитки .Идват на стаж ,изпитват ги накрая с наше участие и един не е дошъл на работа във Винпрома.Кой от където се отпъне да търси работа - това е ,и като го видиш с повече технически умения и хоп вземеш ,ама после разбираш колко е зле .Това е реалността .Аз не знам на другите места как е ,но при нас е така .Гола вода са .И ако има някой ,който е по -добре и по знаещ ,той си намира работа и другъде за повече пари и си заминава и остават такива ,които другъде няма кой да ги вземе .Направете си сметката колко са добри.
snejana42
 
Мнения: 46
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 7:44 am

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси и отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта

cron