Украински вина в България

Всякакви теми, които не са свързани с останалите форуми.

Модератори: dcv, ilu6a

Украински вина в България

Мнениеот Виктория » Сря Авг 05, 2009 10:36 am

Дали ще са актуални укр. вина в България???? Искам да започна експорт на вина от бесарабската южна част на Украйна: Одесса, Болград, Измаил.... интересува ме.. дали ще има пазар и интерес?
Какво мислите?
Виктория
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Авг 05, 2009 9:54 am

Мнениеот ново село » Сря Авг 05, 2009 3:49 pm

хора познавачи твърдят че не са качествени ,аз лично не съм запознат с тях,това е само лично мнение
ново село
 
Мнения: 7
Регистриран на: Чет Апр 30, 2009 5:58 am

Мнениеот sstan » Сря Авг 05, 2009 5:53 pm

Аз също бегло познавам техните вина, но мисля че в последните години дръпнаха откъм качество. Доколкото знам ползват чужди консултанти, а и няколко наши специалисти са там....
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот D&K » Чет Авг 06, 2009 6:04 am

И как се продава такова чудо в България.... :wink:
По-добре недей, ще се вкараш в голямо приключение с предизвестен край. Пазара е залят с бг и вносни вина за всеки джоб, конкуренцията е жестока а Украйна определено не звучи "секси" на консуматорите на вино :wink:
So much wine.....so little time!!!
D&K
 
Мнения: 41
Регистриран на: Съб Мар 15, 2008 8:47 pm
Местоположение: Тутракан

Мнениеот dimov » Чет Авг 06, 2009 9:33 am

Ако вината са интересни и типични защо не! Предполагам, че украинските вина ще се наредят след гръцките, македонските или румънските. Проверете как е пазара на вина от тези страни, които вече присъстват в България и ще имате представа как ще е пазара на украинските.

Другия фактор е цената. Вина над психологическата граница от 10 лв. на рафта се продават само ако имат реноме - с украински трудно ще стане.

Има и друга особеност - българина почти не консумира десертни вина и такива с остатъчна захар, каквито украинците харесват. Тук се консумират изключително сухи вина!

Може, обаче да се пробвате с пенливите. Кримското "шампанско" има стара слава, а пазара на такива вина е доста неразвит (както междувпрочем и културата за консумация на такива вина). Шанса според мен е в ценови клас 10-20 лв с качествен продукт - ферментация в бутилка. Съмнявам се, да може да конкурирате Искрата ни от 2,50лв за бутилка на щанд!

Все пак потреблението на вино в България е доста свито, а и българина все още не е опитал италианските, чилийските и т.н. реномирани винарски страни, че да му омръзнат и да търси екзотика.
dimov
 
Мнения: 101
Регистриран на: Сря Яну 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот D&K » Съб Авг 08, 2009 1:59 pm

Аз румънско вино в магазин в бг не съм виждал, но знам как се продават македонските и гръцките-почти никакъв интерес към тях, въпреки, че от македонските присъства на пазара Тиквеш- най големият проиводител на вино на балканите. Гръцките евтини вина се купуват основно и само от гръцки студенти в бг.
Гарантирам, че вноса и продажбата на украински вина в бг от какъвто и да е ценови клас си е чиста авантюра, но ако сте решили успех!
So much wine.....so little time!!!
D&K
 
Мнения: 41
Регистриран на: Съб Мар 15, 2008 8:47 pm
Местоположение: Тутракан


Назад към Обща дискусия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта

cron