ХАРАКТЕРИСТИКА НА МЛАДИ ВИНА РЕКОЛТА2008 ОТ РАЗЛИЧНИ РАЙОНИ

Раздел отделен специално за съобщения, предложения и коментари свързани с дейността на СЕБ

Модератори: ilu6a, SEB

ХАРАКТЕРИСТИКА НА МЛАДИ ВИНА РЕКОЛТА2008 ОТ РАЗЛИЧНИ РАЙОНИ

Мнениеот polina » Пон Мар 09, 2009 2:05 pm

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ИСКАХ ДА НАПИША НЯКОЛКО РЕДА ОТНОСНО ПРОВЕЛАТА СЕ ДЕГУСТАЦИЯ НА 27.02.09 ГОДИНА В ГР.ПЛОВДИВ.

НЕЗНАМ КАКВО Е ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ , НО ЛИЧНО АЗ КАТО МЛАД КОЛЕГА, КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВИНА И ОТ ТЕХНИЯ ОРГАНОЛЕПТИЧЕН ПРОФИЛ, МИСЛЯ ЧЕ ДЕГУСТАЦИЯТА МИНА ДОСТА ДОБРЕ.
РАЗБИРА СЕ КАТО ВСЯКО НЕЩО КОЕТО СЕ ПРАВИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИМАШЕ НЕЩА , КОИТО НЕ БЯХА ИЗПИПАНИ, НО ТЕ НЕ ЗАВИСЕХА ОТ НАС(НАПРИМЕР ШУМА В ЗАЛАТА), НО НЕКА НЕ БЪДЕМ МНОГО КРИТИЧНИ.
НАДЯВАМ СЕ ТАЗИ ИНИЦИАТИВА ДА ПРОДЪЛЖИ И МИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС САМИТЕ.
polina
 
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Мар 13, 2007 1:50 pm

Мнениеот sstan » Вто Мар 10, 2009 8:33 am

На мен също ми хареса. Браво на колегите които се престрашиха да покажат вината си, тъй като се оказва че у нас и това не е лесно.
Да, има за какво да помислим занапред, но пък с напредването на вечерта се оказа че може да се получи една приятна и не толкова официална обстановка.

Като за пръв път се събраха доста вина, а и по стечение на обстоятелствата дойдоха и част от колегите от националната дегустационна комисия, така че и като хора не бяхме малко.

Имам съмнения че имаше и няколко "папарашки" снимки и ако изглеждат добре може някой да ги пусне :wink:
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот nikolay » Сря Мар 11, 2009 10:56 am

Според мен, изключвайки големия шум от компаниите наоколо, също беше добре. Лично аз очаквах повече информация (данни) за коментираните вина. В крайна сметка за мен събитието беше полезно. Според мен все още не е лесно да покажеш виното си (Stan го беше споменал), защото все още правим грешката да коментираме на него, а личните си стремежи за него. Опитваме се да обвържем коментара с личните си емоции покрай правенето на конкретното вино, с очакванията за него. За хората, според мен, виното може да има и емоционална страна, съответно и страна, само когато то стане част от техни положителни емоции, а не от моите емоциите, които аз като производител им вменявам. Може би и за това продажбата на чужди вина в България нараства. Част от тях идват с история (за някои и добре подплатена) и съответно с високи цени, но има и такива, появяваши се просто като вино за пиене и на цени на които български вина няма (имам впредвид от грозде). Имам чувството, че и на Винария отново ще има много медали за нашите вина, което е напълно заслужено, и много непродадени впоследствие медалисти. Както и да е, това вече е друга тема.
nikolay
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 2:54 pm


Назад към Съюз на Енолозите в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта

cron