Ден на Народните будители в УХТ - Пловдив

Раздел отделен специално за съобщения, предложения и коментари свързани с дейността на СЕБ

Модератори: ilu6a, SEB

Ден на Народните будители в УХТ - Пловдив

Мнениеот sstan » Нед Ное 25, 2007 11:23 pm

Ето и малко информация за събитието предоставена от доц. Спасов, както и няколко снимки.

На 01.11.2007 година по традиция беше проведена тържествената промоция на випуск 2007 на Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив. Заедно с дипломирането на този тържествен ден беше удостоен с почетното звание “Доктор хонорис кауза” и дългогодишния преподавател и бивш ректор на Университета проф. д.т.н Димитър Балджиев. Тържеството се проведе в аула “Милен Бешков”, имаше много гости от страната и чужбина, членове на ръководствата на чужди университети, дипломанти, родители и други.
В аулата бяха връчени дипломите и награди на абсолвентите отличници от образователно –квалификационни степени “Бакалавър” и “Магистър”. Сред тях бяха и отличниците-магистри от специалностите “Технология на виното и пивото” и “Технология на ферментационните продукти” – Добрин Рашков, Дарина Георгиева, Владислава Богданова. Добрин Рашков получи и наградата на Съюза на енолозите в България “Христо Дерменджиев” – награда, давана за отличен успех от срока на следване и от защита на дипломен проект. Наградата връчи инж. Наталия Гаджева – председател на Съюза. Освен това колегата Рашков беше награден и за най-оригинален дипломен проект.
В деня на дипломиране тържествено бяха открити и основно обновените лаборатории 211 и 213 в блок 1 на Университета. Спонсори бяха две винарски фирми – “Черноморско злато” АД, гр. Поморие и “Винекс Славянци” АД, с. Славянци. В присъствието на Ректора на Университета проф. д-р Г. Вълчев, Изп. Директор на “Винекс Славянци” АД– инж. Жеко Жеков и на инж. Христо Янков от “Черноморско злато” АД, официалните гости разгледаха основно ремонтираните помещения. Изказваме гореща благодарност на двете фирми за тяхната отзивчивост, професионално отношение към нуждите на университета и катедрата, подготвящи кадри за цялата винарска,пивоварна и безалкохолна промишлености. Общо се дипломираха 44 абсолвенти към катедрата. Дипломите им бяха връчени от ръководителя на катедра проф. д-р Йовчо Кабзев, бяха връчени и награди на отличниците от Съюза на енолозите в България и Съюза на пивоварите в България.

Доцент д-р Христо Спасов
Прикачени файлове
uftbud-4-b.jpg
uftbud-4-b.jpg (139.35 KiB) Прегледано 7101 пъти
uftbud-3-b.jpg
uftbud-3-b.jpg (122.51 KiB) Прегледано 7101 пъти
uftbud-2-b.jpg
uftbud-2-b.jpg (184.92 KiB) Прегледано 7101 пъти
uftbud-1-b.jpg
uftbud-1-b.jpg (202.06 KiB) Прегледано 7101 пъти
uftbud-5-b.jpg
uftbud-5-b.jpg (177.13 KiB) Прегледано 7101 пъти
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Назад към Съюз на Енолозите в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron