Важно относно наредба №3

Раздел отделен специално за съобщения, предложения и коментари свързани с дейността на СЕБ

Модератори: ilu6a, SEB

Важно относно наредба №3

Мнениеот SEB » Пон Авг 23, 2010 9:23 am

Уважаеми колеги,
Във връзка с изпълнение на текстовете по наредба №3, най-сетне беше сформирана постоянната работна група за решаване на специфични въпроси по прилагането й. Съюза на Енолозите в България има двама представители, като с това бихме искали да бъдем полезни на нашите членове. На 30.08.2010 ще се състои второто заседание на тази комисия, като във връзка с това всички които имат въпроси или възникнали проблеми при прилагане изискванията на наредбата, моля да ги изпратят на е-мейл: seb@wineforum-bg.net , за да можем да ги поставим на обсъждане.

С уважение,
инж. Станимир Стоянов
Председател Съюз на Енолозите в България
SEB
 
Мнения: 45
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 12:58 pm

Re: Важно относно наредба №3

Мнениеот tolu » Пон Авг 30, 2010 8:27 am

здравей, като дойдоха при нас митничарите и стана въпрос че на всеки съд трябва да има разходомер , което на мен ми се струва нереално. Така ли е или не?
tolu
 
Мнения: 8
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 7:02 pm
Местоположение: V. Tarnovo

Re: Важно относно наредба №3

Мнениеот SEB » Вто Авг 31, 2010 7:51 am

В никакъв случай. Там изрично е записано че могат да се използват оразмерени съдове при запълнен обем или в калибрирани съдове със средства за измерване и контрол на ниво/ шаблони, нивомери/. Вчера се състоя и втората среща относно наредбата. Стана въпрос че един от проблемите е различното тълкуване по места. Доколкото знам някъде се иска всичко да е със стационари или не се прави разлика между оразмерени и калибрирани съдове и искат всички да са калибрирани. Ако има такива или други случаи, пишете тук за да може да се реагира навреме. Наредбата продължава да действа и от средата на септември ще започнат проверки, така че явно ще трябва да влизаме в час. Има идея да се направят промени в текстовете й. Ако някой има такива предложения може също да ги сподели, като ние ще ги предложим пред комисията.
SEB
 
Мнения: 45
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 12:58 pm


Назад към Съюз на Енолозите в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron