Конкурс "ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА"
Публикувано на: Пет Ное 02, 2007 8:16 am
СЪЮЗ НА ЕНОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Уважаеми колеги,
УС на СЕБ инициира провеждането на конкурс „ Енолог на годината”.
Целта на конкурса е повишаване на авторитета и популяризиране на професията „Енолог” в България.
В конкурса могат да участвуват само членове на Съюза на енолозите в България.
Конкурсът ще се проведе на три етапа:
Първи етап – Номинации / срок до 15.11.07/
Предложения за номинациите могат да се правят в интернет форума на СЕБ на адрес: www.wineforum-bg.net
Критерии за номиниране:
1. Професионални и личностни качества.
2. Колегиална етика /отношения с колегите, взаимопомощ, отзивчивост/.
3. Присъствие във виненото пространство на България и принос към бранша.
4. Качество на произвежданите от него продукти.
5. Международна и вътрешна професионална изява.
Всеки, който желае може да направи номинации на горепосочения интернет адрес на форума, като подкрепи предложението си с кратка обосновка за качествата на съответния енолог.
Втори етап – Гласуване /срок от 15 до 25.11.07/
Ще може да се гласува за получилите номинации във форума енолози. За финален кръг ще се класират първите пет, получили най-много гласове от форума, както и пет енолога, номинирани чрез тайно гласуване от УС на СЕБ. Общо десетте финалиста ще се явят на трети практически кръг.
Трети етап – Финал.
Ще се проведе в дните между 12-14 декември пред комисия от енолози, журналисти, сомелиери и търговци на вина. Всеки, който е класиран за този кръг ще бъде уведомен за мястото и датата и условията на провеждане. Информация може да се получава и от форума.
Финалистите ще преминат практически кръг. Той ще включва:
.
1. Дегустация на вина от комисията, които са произведени изключително от енолога, състезаващ се в конкурса.
2. Дегустация на вина от участниците в конкурса, тяхната оценка по 100-балната система и предложение за цена, най-близка до пазарната.
3. Дегустация на вина от участниците в конкурса и писмено словесно описание.
Комисията ще оценява уменията на всеки един кандидат да произвежда, дегустира, оценява и описва вина. Всяка задача ще носи определен брой точки на финалистите.
На база на сбора от точки, комисията ще излъчи „ Енолог на годината”.
Резултати ще бъдат отразени в медиите, а наградата ще бъде връчена на Коледния бал на Съюза на енолозите .
Председател на СЕБ: . . . . . . . . . . .
/ инж. Наталия Гаджева/
Уважаеми колеги,
УС на СЕБ инициира провеждането на конкурс „ Енолог на годината”.
Целта на конкурса е повишаване на авторитета и популяризиране на професията „Енолог” в България.
В конкурса могат да участвуват само членове на Съюза на енолозите в България.
Конкурсът ще се проведе на три етапа:
Първи етап – Номинации / срок до 15.11.07/
Предложения за номинациите могат да се правят в интернет форума на СЕБ на адрес: www.wineforum-bg.net
Критерии за номиниране:
1. Професионални и личностни качества.
2. Колегиална етика /отношения с колегите, взаимопомощ, отзивчивост/.
3. Присъствие във виненото пространство на България и принос към бранша.
4. Качество на произвежданите от него продукти.
5. Международна и вътрешна професионална изява.
Всеки, който желае може да направи номинации на горепосочения интернет адрес на форума, като подкрепи предложението си с кратка обосновка за качествата на съответния енолог.
Втори етап – Гласуване /срок от 15 до 25.11.07/
Ще може да се гласува за получилите номинации във форума енолози. За финален кръг ще се класират първите пет, получили най-много гласове от форума, както и пет енолога, номинирани чрез тайно гласуване от УС на СЕБ. Общо десетте финалиста ще се явят на трети практически кръг.
Трети етап – Финал.
Ще се проведе в дните между 12-14 декември пред комисия от енолози, журналисти, сомелиери и търговци на вина. Всеки, който е класиран за този кръг ще бъде уведомен за мястото и датата и условията на провеждане. Информация може да се получава и от форума.
Финалистите ще преминат практически кръг. Той ще включва:
.
1. Дегустация на вина от комисията, които са произведени изключително от енолога, състезаващ се в конкурса.
2. Дегустация на вина от участниците в конкурса, тяхната оценка по 100-балната система и предложение за цена, най-близка до пазарната.
3. Дегустация на вина от участниците в конкурса и писмено словесно описание.
Комисията ще оценява уменията на всеки един кандидат да произвежда, дегустира, оценява и описва вина. Всяка задача ще носи определен брой точки на финалистите.
На база на сбора от точки, комисията ще излъчи „ Енолог на годината”.
Резултати ще бъдат отразени в медиите, а наградата ще бъде връчена на Коледния бал на Съюза на енолозите .
Председател на СЕБ: . . . . . . . . . . .
/ инж. Наталия Гаджева/