Конкурс "Енолог на годината" 2009

Раздел отделен специално за съобщения, предложения и коментари свързани с дейността на СЕБ

Модератори: ilu6a, SEB

Конкурс "Енолог на годината" 2009

Мнениеот SEB » Сря Ное 18, 2009 12:12 pm

За трета поредна година ще се състои конкурсът "Енолог на годината".
Тази година правилника е доста видоизменен и по-скоро е подобие на годишните анкети провеждащи се в по това време.
Повече за конкурса може да видите в прикачения файл.
Това ще бъде и темата в която магат да се номинират енолозите.
Успех!
Прикачени файлове
Reglament 2009.doc
(30 KiB) 569 пъти
SEB
 
Мнения: 45
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 12:58 pm

Мнениеот nikolay » Вто Дек 08, 2009 11:38 am

Привет, ето и моите номинации за конкурса:

Иван Кисьов (Катржина) - Това е една от най-проспериращите винарни в България (Катржина), с много голям набор стойностни вина, а двамата технолози там - Свилен и Иван, може би колегите добили най-сериозна популярност и най-медийно присъстващите български енолози, разбира се напълно заслужено. Успеха на виното, според мен, зависи от множество хора и изобщо правенето на вино е колективен спорт, ако мога така да се изразя, но пък ние трябва да отдадем заслуженото на нашите колеги, които са част от този успех.

Свилен Кисьов (Катржина)- причините са както и за брат му Иван, така че няма да ги повтарям.

Стойчо Стоев (Логодаж) - Дори само заради това, че е автора на първото вино - завършен търговски продукт, спечелело най-голямото отличие на Винария. Разбира се мога да посоча още много причини, но ще трябва да повторя онова, което вече съм писал за Стойчо при предходни номинации.

Станимир Стоянов (Сухиндол) - Когато аз бях студент името Сухиндол беше синоним на най-престижните вина, правени в България. Както при всички империи, така и там дойде крах, дори може да го наречем пълен, за да дойдат и последните няколко години, през които Сухиндол се връща в мача (явно съм спортно настроен днес) и то доста убедително. Тук могат да се посочат и отличия, в които и Ритон от Винария и т.н. Мисля, че Станимир има сериозна заслуга за тези успехи.

Димитър Димов (Диа Калис) - това е енолога с различен от общоприетия в БГ, стандартен поглед към виното. От всеки разговор с него може да се научи нещо ново,а той винаги е готов да го сподели без да натрапва собственото си мнение. Човек с истинска философия за виното и разбира се с много познания.

Мисля, че трябва да се посочи и енолог от екипа на Карнобат - показват страхотни вина, но там аз не съм много запознат с организацията и мисля, че така или иначе някой ще номинира енолог и от този екип.
nikolay
 
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 2:54 pm

Мнениеот Dobrin » Сря Дек 09, 2009 8:30 pm

Здравейте!
Моите номинации за конкурса са:
1) Десислава Байчева ("Едоардо Миролио") - както казва Ники "виното е колективен спорт", но зад висококачествените вина на фирма "Едоардо Миролио" стои основно името на Деси Байчева;
2) Станимир Стоянов ("Ловико" Сухиндол) - млад и амбициозен колега , с името на когото се свързва очевидния прогрес на вината на Сухиндол през последните години;
3) Иван Димитров ( Винпром Ямбол) - притежава комбинация от отлични дегустационни умения, солиден опит и широк поглед върху цялостния технологичен процес;
4) Стефан Панайотов ("ЛВК-Винпром"АД, Търговище)

Призовавам колегите във форума за още номинации, защото има много имена в нашия бранш, кото заслужават да бъдат избрани за победители в този конкурс. Успех!
Dobrin
 
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Ное 19, 2007 10:42 am
Местоположение: gr. Targovishte

Мнениеот katia » Вто Дек 15, 2009 11:13 pm

Здравейте колеги,
подкрепям направените номинации. Добрин е прав, че много специалисти от страната заслужава този приз.
Аз ще допълня списъка с един колега Димитър Грозев от Тера Тангра, защото чрез вината, които той прави, създаде облика на тази винарна.
katia
 
Мнения: 227
Регистриран на: Пет Ное 09, 2007 10:28 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот spassov » Чет Дек 17, 2009 4:12 pm

Радвам се, че тази година отново се провежда конкурса "Енолог на годината", това е форма на колегиална оценка, на признание за способностите, за креативния подход, за новаторството, а защо не и за възможностите да се работи в екип. Признание за Управителния съвет, че се наема да го направи, макар и в опростен вариант, защото въпреки всичко е добре да се огледаме, да номинираме подходящите колеги, заедно с това да си дадем и самооценка, да бъдем позитивни в колегиалните и общочовешките отношения между нас.
Прочетох направените до сега номинации, съгласен съм с много от тях, няма обаче да ги повтарям, а ще добавя още две-три имена, които считам, че могат с достойнство да носят тази награда и признание.
- Стоян Стоянов - в негово лице визирам големия успех на екипа на СИС Индустрийз, особено с пазарните вина с отлично съотношение качество-цена.
- Николай Колев - много силно присъствие при производството и презентирането на вината от сериите "Братя Минкови", белите, розови и червени вина от сериите "Сайкъл" "Бисайкъл", отличаващи се с отлично качество и особено с достъпни цени.
-Стефан Пирев - един от най-опитните действуващи колеги енолози, за неговото креативно мислене, за отличните постижения, особено в зоната на белите вина /Рубаят, Траминер, Десертен траминер/, за способността му да води успешно голям екип и обемисто производство.
Желая на всички номинирани успех и много здраве и здрави нерви през 2010 година.
spassov
 
Мнения: 5
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 2:16 pm

Мнениеот ilu6a » Чет Дек 17, 2009 11:33 pm

ee не може без ВинКарнобат...или Савой...или Минкови...не знам как да им казвам.
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Мнениеот SEB » Пон Дек 28, 2009 8:38 pm

Вечерта по време на коледния бал беше и кулминацията на конкурса „Енолог на годината”. Както знаете от правилника, енолога който трябваше да грабне приза, щеше да се определи от гостите на самия бал чрез тайно гласуване. По този начин се опитахме да опростим правилата от предните издания на конкурса и да се съобразим с мнението на по-голям брой колеги.
За пореден път видяхме че не само един от номинираните е достоен за подобно призние. Резултатите се оказаха много интересни и с преднина само от един глас първото място взе Димитър Грозев – Тера Тангра, като остави след себе си единствената дама от номинираните Десислава Байчева.
SEB
 
Мнения: 45
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 12:58 pm


Назад към Съюз на Енолозите в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron