Страница 1 от 1

Пререгистрация на членовете на СЕБ

МнениеПубликувано на: Пон Мар 12, 2007 11:21 pm
от енолог
Уважаеми колеги, искам да напомня на всички,който посещават форума, че е в сила пререгистрация на членската маса на СЕБ. Тези от вас,който намират смисъл в това да бъдат членове на професионалната организация на страната и искат да бъдат полезни на професията и колегите си , моля да подадат молби за подновяване на членството си. До всички фирми има изпратени писма с разяснения и адрес за кореспонденция.

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2007 4:43 am
от winemaking
a kak moga da stana 4len na SEB?
S kakvo to4no se zanimava SEB

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2007 8:13 pm
от sstan
Като начало може да погледнеш този сайт www.enolog.hit.bg

МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2007 12:03 pm
от sstan
Молби предполагам може да си изтеглим от сайта на СЕБ

adres

МнениеПубликувано на: Нед Май 06, 2007 11:35 am
от dimo
на какъв адрес се изпраща попълненатамолба?

МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2007 10:28 am
от sstan
Съюз на Енолозите в България
гр. Пловдив 4000 бул. Марица 26

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2007 3:43 pm
от y__f_x
winemaking написа:a kak moga da stana 4len na SEB?
S kakvo to4no se zanimava SEB


Тук има въпроси, но които бива да се отговори... Особено на втория.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2007 3:52 pm
от y__f_x
sstan написа:Като начало може да погледнеш този сайт www.enolog.hit.bg


Драги sstan,
Поздравления за доброто начинание. Желая му Успех!
Но и да попитам все пак... този сайт за показ ли е по твоя преценка, така както не е пипван с години?

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2007 4:23 pm
от sstan
Добре дошъл във форума!
За съжаление това е официалния сайт на Съюза на Енолозите в България и само него мога да ти посоча като официална информация.
Форума няма връзка със сайта. Тук има хора от управителния съвет на съюза които посещават форума и може би ще отговарят на някои твои въпроси. Все пак точно на тези въпроси можеш да намериш отговор там.

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2007 4:43 pm
от y__f_x
sstan написа:Добре дошъл във форума!
За съжаление това е официалния сайт на Съюза на Енолозите в България и само него мога да ти посоча като официална информация.
Форума няма връзка със сайта. Тук има хора от управителния съвет на съюза които посещават форума и може би ще отговарят на някои твои въпроси. Все пак точно на тези въпроси можеш да намериш отговор там.


Ми да се задействат, тогава.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 25, 2007 8:53 pm
от nikolay
Въпроса е искат ли изобщо да се задействат.
Пък и действие има, само че според мен е от общото към личното, а би следвало да е обратното.

МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 9:56 am
от spassov
Периода, от който е пререгистриран СЕБ след неговото първоначално създаване продължава вече 14 години, ако някой го е интересувало с какво точно се занимава Съюза все е можело да научи. Имало е Общи събрания, конференции, семинари, събирания на колеги, често неформални. Там се е говорило какво е това СЕБ, какво може да прави, до къде го допускат, какво да дава на членовете-енолози и те какво да допринесат за организацията. Както аз я виждам, това е една доброволна организация на винарите в България като физически лица, която дава усещане за причастност към общността им, към професионалните проблеми, с които се сблъскват всеки ден, към новостите в бранша, може да бъде средище на обмяна на опит и мнения без да се навлиза в зоната на фирмените специалитети. Вярно е, че работата, която върши Съюза, сравнена с тази на други браншови организации не е голяма, но към момента съществуват други организации на винопроизводствените фирми, както и държавно оторизирани структури, които имат действена сила и финансова мощ да представляват бранша пред обществото у нас и в чужбина. Дали това е достатъчно, дали е в интерес на бранша, всеки може и трябва да си даде отговор. Но много е лесно да се иска дадена организация да ти даде нещо. Времето е такова, всеки е склонен на прагматизъм, да търси пътища, полезни за него, няма лошо, но за да върви нещо, особено без финансова подплата иска доста себеотрицание, хъс и любов към бранша. Може да звучи високопарно, но това е единствената мотивация, даваща "бензин" за да се случи нещо съюзно. Интересно защо, когато Съюза имаше нещо общо с Организирането на Националните дегустации в рамките на Винария членската маса беше стигнала до над 500 души, а сега сме малко над 100. Разбира се, че е важно човек да знае защо се е присъединил към една професионална организация, но също така си мисля, че е важно той да се опита да осмисли проблемите и , да даде предложения за смислена дейност, да свърши нещо, полезно и за други, а не само за него лично. Малко емоционално стана мнението ми, но за себе си съм убеден, че организирането и развитието на дегустациите в рамките на Винария, ежегодните семинари и конференции, комбинирани с тематични дегустациина вина, квалификационните курсове, срещите , инициирани по повод на някои не дотам смислени нормативни текстове, събиранията по повод на Коледа, някои конкурси, доброто отношение и съдействие с катедрата "Технология на виното и пивото" осмислят съществуването и дейността на Съюза на Енолозите в България. Между другото, предстои Общо отчетно-изборно събрание на СЕБ на 14.12.2007 год. в гр. Пловдив, в Дома на Техниката от 11 часа. Заповядайте, участвувайте, питайте. Тогава е времето.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 03, 2007 6:30 am
от vinoirakia
dano si prav

Член или симпатизант?

МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 11:27 pm
от y__f_x
Когато през лятото на 2000год. ми се наложи по ред причини да си издиря информация за СЕБ попаднах на някакъв Устав... неизвестно от кога, но най- вероятно от време, когато към организацията е имало подчертан интерес за членуване (интересно защо?) и тя е можела ДА ИЗИСКВА ОТ ЧЛЕНСКАТА СИ МАСА НЯКАКЪВ МИНИМУМ, та там имаше ИЗИСКВАНИЯ къмто членовете на съюза от типа на:
1. Три години трудов стаж във винопроизводително предприятие
2. Завършено висше образование във ВИХВП
3. Лицето да работи в бранша
и не помня дали други.
НЯМА КАК ДА НЕ ПОПИТАМ: Как стоят нещата към днешна дата?
1. Какъв стаж се изисква?
Имам съмнения в легитимноста на своето членство например. Че имаше заявка за участие- имаше, но молба не е писана нивгаж... Член ли съм, аджиба, или не би трябвало?
Има технолози които работят с години в бутилиращи отделения или се занимават само с дестилация... те енолози ли се явяват?
2. Бакалавър, магистър или и двете?
Едно време имаше само една степен: инж. технолог
3. Задължително ли е лицето да работи в бранша към днешна дата?

Първа китка съм на събранието- така звучите, че няма как да ви устоя.
Колкото до прословутия бал... не ще забравя нивгаж пържолите от пилешки кожи... мноо яки!
Може и да го уважа, но... само ако има гаранции, че този път ще има и десерт.