ІІІ-то заседание на УС на СЕБ

Раздел отделен специално за съобщения, предложения и коментари свързани с дейността на СЕБ

Модератори: ilu6a, SEB

ІІІ-то заседание на УС на СЕБ

Мнениеот SEB » Вто Апр 22, 2008 2:40 pm

В Петък се състоя поредното събрание на УС на СЕБ. Обсъдени бяха основно въпросите свързани с предстоящия семинар в Приморско, организиран съвместно от СЕБ, УХТ- Пловдив и фирма АДИГ ЕООД. Основното участие на съюза е свързано с провеждащите се за пореден път дегустации на вина. Идеята е дегустациите да се проведат по възможно най-професионелния начин, като както и миналата година ще има и състезателен елемент между участниците на отделните маси. Във връзка с това е добре тук да се споделят мнения на колеги участвали миналата година относно реда на протичане и регламента на дегустациите.
Втора точка от събранието включваше темата за обновяване на сайта на Съюза.Оказа се че е невъзможно да се промени вече съществуващия такъв,поради това ще се наложи изграждането на изцяло нов сайт с друг домейн, който ще бъде обявен тези дни в www.wineforum-bg.net.
SEB
 
Мнения: 45
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 12:58 pm

Мнениеот vinoirakia » Пон Май 05, 2008 10:01 am

Наистина дегустацията беше много професионално организирана.

Предложения:

1. За първи път нямаше чужди вина. Дегустацията е платена и въпреки , че СЕБ не разполага с много пари могат да се отделят 200-300 лв. за закупуване на 2-3-4 вида. Българските вина не се плащат, защото се носят на добра воля от участниците, та дано да не е проблем. Тамън ще си сверим часовниците. Миналата година се изприказваха доста глупости за нашите бели. пък и някое френско да има, защото ми стана неприятно как с пренебрежение се отнасяха французите към българското вино.

2. Може и да се класира вино на дегустацията- да се обвържат оценки с цена. то някое евтино вино ще спечели, ама какво пък...

Това е засега.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот sstan » Сря Май 07, 2008 9:58 am

Мда трябва да ти кажа че се водиха доста дискусии, като подобни предложения също бяха взети под внимание. Може би този път нещата ще са още по-добре.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново


Назад към Съюз на Енолозите в България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта