Малко инфо

Важни съобщения за потребителите на форума, предложения, коментари, оплаквания...

Модератори: dcv, ilu6a

Малко инфо

Мнениеот vinoirakia » Чет Окт 09, 2008 1:06 pm

1. http://www.vinoto.com/display.php?page= ... n_news=169

2. http://welcome.bnt.bg/shows/tvbulgaria.php?id=2
И ние го можем се казва предаването.
Вчера го хванах към края - някакъв винпром представяха, защото мотаха нови бъчви.
Май е всяка сряда от 22.30 по сателитния канал България
. С подкрепата на НЛВК е - мернаха ми се някъде.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот sstan » Чет Окт 09, 2008 3:18 pm

Този сайт го мернах преди няколко седмици но не знаех че го прави българин.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот vinoirakia » Пет Ное 07, 2008 8:58 am

vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот vinoirakia » Пон Ное 17, 2008 6:57 am

Учените ще опитат да създадат нови видове ароматни добавки


Бактерии, които се намират в устната ни кухина, придават вкуса на продукти като виното, лука и чушките. При отсъствието им значителна част от него се губи. Това пише в статия, публикувана от швейцарски специалисти, в списание Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Преди време учените изясниха, че слюнката превръща някои хранителни компоненти без миризма в силно ароматни съединения, наречени тиоли. Именно те придават специфичния вкус на много храни.

В новото изследване на компанията Firmenich се изяснило, че отговорни за този процес са именно бактериите. Експертите определяли съдържанието но тиоли в органически смеси без слюнка, със стерилна такава или със слюнка, съдържаща бактерии.

Изяснило се, че аромат се появява само в присъствието на бактерии – около 30 секунди след добавянето им. Действието на миризмата спира след примерно 3 минути. Един вид бактерия - Fusobacterium nucleatum – е необходим за появата на тиоли. Възможно било точно тя да придава вкуса на виното.

Авторите смятат, че откриването на свойствата на бактериите ще помогне за създаването на нови видове ароматизиращи добавки, пише РИА.

После - не плюйте във виното. :D
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот bagawat » Пон Ное 17, 2008 9:18 pm

Това предаване по сателитния канал и аз успях, от някъде да го хвана и да го гледам !!!
Не успях да рабера къде е местонахождението на тази изба , от която даваха кадри ?!!
Направи ми много добро впечетление цялата организация в избата, оборудването което имат,екипа, лабораториите, съвместнта работа с чужди технолози, хигиената и т.н Жалко , че не успях да гледам от начало !!!
bagawat
 
Мнения: 6
Регистриран на: Чет Ное 13, 2008 7:34 pm


Назад към Съобщения и коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта

cron