Страница 1 от 1

проблем с ферментацията на вино

МнениеПубликувано на: Вто Дек 06, 2011 5:51 pm
от ve1so
Здравейте приятели .Искам да потърся съвет от някой разбирач в приготвянето на вино.Значи реших да си направя домашно винце ,купих си 200кг.мерло наложих го в пласмасов бидон тип буре . До тук добре ,бях чувал от старци на село ,че ако е за пресна консумация можело да не се дели от майката и да не му се слагат стабилизатори.Замерих захарноста беше около 20,направих я 23-24по таблица иго оставих да ферментира.Тръгна си ферментация около седмица си кипя добре после намаля и аз го запечатах и му оставих маркуче в буркан с вода.И до тук добре ,но след около седмица спря ферментацията а виното мътно и още на парцали .Изминаха още 2 седмици нищо премерихме температурата в мазето 1-2 градуса. Сега го подгрявам до 15 - 17 градуса но още няма ефект .Моля ако някой знае как да го оправя нека ми пише ! :cry:

Re: проблем с ферментацията на вино

МнениеПубликувано на: Нед Дек 25, 2011 4:27 pm
от loserrrr
Първо искам да се извиня на потребителя,че му пиша в темата,но аз имам много сходен проблем и реших да не правя нова тема.

При мен проблемът е ,че самата ферментация протече много дълго време..сложих го в буретата на 01.10.2011 и ферментацията спря на ... 20.12.2011 някъде,тогава аз го извадих,откалих го и пак върнах виното в буретата.На следващият ден,вечерта решихме да го пробваме как е.Бялото вино беше направо сладко,а червеното беше на границата между сладко-газирано и горчиво.Баща ми ми каза,че вероятно още не е довряло докрай.Какво да правя?