проблем с ферментацията на вино
Публикувано на: Вто Дек 06, 2011 5:51 pm
Здравейте приятели .Искам да потърся съвет от някой разбирач в приготвянето на вино.Значи реших да си направя домашно винце ,купих си 200кг.мерло наложих го в пласмасов бидон тип буре . До тук добре ,бях чувал от старци на село ,че ако е за пресна консумация можело да не се дели от майката и да не му се слагат стабилизатори.Замерих захарноста беше около 20,направих я 23-24по таблица иго оставих да ферментира.Тръгна си ферментация около седмица си кипя добре после намаля и аз го запечатах и му оставих маркуче в буркан с вода.И до тук добре ,но след около седмица спря ферментацията а виното мътно и още на парцали .Изминаха още 2 седмици нищо премерихме температурата в мазето 1-2 градуса. Сега го подгрявам до 15 - 17 градуса но още няма ефект .Моля ако някой знае как да го оправя нека ми пише !