проблем с ферментацията на вино

Тук може да поставите своя проблем за решаване ако не може да се справите или просто искате още едно мнение

Модератори: dcv, ilu6a

проблем с ферментацията на вино

Мнениеот ve1so » Вто Дек 06, 2011 5:51 pm

Здравейте приятели .Искам да потърся съвет от някой разбирач в приготвянето на вино.Значи реших да си направя домашно винце ,купих си 200кг.мерло наложих го в пласмасов бидон тип буре . До тук добре ,бях чувал от старци на село ,че ако е за пресна консумация можело да не се дели от майката и да не му се слагат стабилизатори.Замерих захарноста беше около 20,направих я 23-24по таблица иго оставих да ферментира.Тръгна си ферментация около седмица си кипя добре после намаля и аз го запечатах и му оставих маркуче в буркан с вода.И до тук добре ,но след около седмица спря ферментацията а виното мътно и още на парцали .Изминаха още 2 седмици нищо премерихме температурата в мазето 1-2 градуса. Сега го подгрявам до 15 - 17 градуса но още няма ефект .Моля ако някой знае как да го оправя нека ми пише ! :cry:
ve1so
 
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Дек 06, 2011 5:23 pm

Re: проблем с ферментацията на вино

Мнениеот loserrrr » Нед Дек 25, 2011 4:27 pm

Първо искам да се извиня на потребителя,че му пиша в темата,но аз имам много сходен проблем и реших да не правя нова тема.

При мен проблемът е ,че самата ферментация протече много дълго време..сложих го в буретата на 01.10.2011 и ферментацията спря на ... 20.12.2011 някъде,тогава аз го извадих,откалих го и пак върнах виното в буретата.На следващият ден,вечерта решихме да го пробваме как е.Бялото вино беше направо сладко,а червеното беше на границата между сладко-газирано и горчиво.Баща ми ми каза,че вероятно още не е довряло докрай.Какво да правя?
loserrrr
 
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2011 2:24 pm


Назад към Въпроси и отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Yahoo [Bot] и 4 госта

cron