Страница 1 от 1

Въпрос за направа на вино от алтернативни материали

МнениеПубликувано на: Нед Юни 19, 2011 1:30 pm
от GeorgiStavrev
Здравейте колеги!!!! От известно време живея извън България, намирам се в студеното скандинавие. Тук се продават разни винени концетрати за направа на вина, повечето от които са плодови. Наскоро си купих един комплект за правене на вино, съдържащ сушени ябълки, стафиди, боровинки и други плодове. Долу-горе се получи, но не е виното което очаквах. Разбирам естествено че няма как да се получи като любимото нашенското домашно вино ама все пак ;) Та въпроса ми е, някой знае ли как се прави вино от стафиди или някакви други подобни материали? Понеже тук грозде има само разни десертни сортове с доста неприемливи цени, а четох че вино от стафиди се прави и доста се доближава до истинското, но никъде не успях да намеря точно технологията как се прави. Ще ви бъда много признателен ако някой може да помогне!
Благодаря ви предварително!!!!

Re: Въпрос за направа на вино от алтернативни материали

МнениеПубликувано на: Нед Юни 19, 2011 9:15 pm
от sstan
Според мен от каквото и друго освен прясно грозде да се опитваш да го правиш, резултатът няма да е същият. ОТ стафидите също ще се разочароваш. А и не знам дали ще ти излезе на сметка, тъй като ще трябва да добавяш захар. Ако ти се занимава пробвай да си направиш ябълков сайдер.