Въпрос за направа на вино от алтернативни материали
Публикувано на: Нед Юни 19, 2011 1:30 pm
Здравейте колеги!!!! От известно време живея извън България, намирам се в студеното скандинавие. Тук се продават разни винени концетрати за направа на вина, повечето от които са плодови. Наскоро си купих един комплект за правене на вино, съдържащ сушени ябълки, стафиди, боровинки и други плодове. Долу-горе се получи, но не е виното което очаквах. Разбирам естествено че няма как да се получи като любимото нашенското домашно вино ама все пак Та въпроса ми е, някой знае ли как се прави вино от стафиди или някакви други подобни материали? Понеже тук грозде има само разни десертни сортове с доста неприемливи цени, а четох че вино от стафиди се прави и доста се доближава до истинското, но никъде не успях да намеря точно технологията как се прави. Ще ви бъда много признателен ако някой може да помогне!
Благодаря ви предварително!!!!
Благодаря ви предварително!!!!