2 въпроса относно подобряване ароматните качества на виното
Публикувано на: Пет Окт 01, 2010 6:26 pm
Сложил съм един бидон 130л бяло вино(със много малко чепки умишлено - около 10-15% ) преди 2 дни и почти веднага кипна..., смешал съм димят, ркацители и карловски мискет, искам полученото вино да има хубав аромат и въпроса ми е дали е удачнода сложа 1-2-3 кг ароматни нарязания абълки СЕГА примерно за да му предадат допълнително плодов вкус???
Дали е удачно след като вече е започнала фермантацията, и после дали няма да окажат някакво отрицателно въздействие в/у виното?
Също преди 2 дни сложих в един 120л бидон червено вино(също ври) да сложа дъбови летви или трески за да придадат малко благороден аромат на дърво, и тук съм смесил мерло, Мелник 55, и кабере, както и малко от бялото грозде дето ми остана - да не го хвърлям...
Това е! предварително благодаря
Дали е удачно след като вече е започнала фермантацията, и после дали няма да окажат някакво отрицателно въздействие в/у виното?
Също преди 2 дни сложих в един 120л бидон червено вино(също ври) да сложа дъбови летви или трески за да придадат малко благороден аромат на дърво, и тук съм смесил мерло, Мелник 55, и кабере, както и малко от бялото грозде дето ми остана - да не го хвърлям...
Това е! предварително благодаря