Страница 1 от 1

Приемам всякакви съвети

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 28, 2010 9:34 am
от mathinvalidnik
Привет.И тази година реших да се занимавам с прозиводството на вино въпреки слабата реколта.От 3-4 години насам го правя по кажи-речи един и същ начин по всепознати технологии.Миналата година освен серниста киселина добавих е винарски бентонит и ако трябва да бъда искрен-СТРУВАШЕ СИ!Виното придоби кристален,светломеден цвят,светъл кехлибар.Имаше само 1 недостатък според мен и той беше ниската му алкохолност,но сметнах,че това произлиза от 3-те ваденета за откаляване на бентонита.Тази година смятам да сложа една идея повече захар за да може да се компенсира градусът отрано(Правилно ли е според вас това или ще направя грешка)????

Основният ми въпрос е свързан с бялото вино.Приемам всякакви идеи познати на вас свързани с производството на бяло вина.Имам предвид техники,непознати на общият винопроизводител.

п.п Благодаря предварително!!!

Re: Приемам всякакви съвети

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 29, 2010 7:19 pm
от sstan
Едва ли бентонитът е бил решаващият фактор за по-ниският алкохол. Технологиите за производство на бели вина са по-трудно осъществими в домашни условия. Все пак ако имаш мерак може да ти изпратим нещо за четене.

Re: Приемам всякакви съвети

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 29, 2010 9:16 pm
от mathinvalidnik
Изпратете!

п.п Аз не казвам,че бентонитът е намалил градуса,разбирате ме погрешно!Имах предвид,че при откаляването(в случая премахването на утаилият се бентонит на дъното) ,при многото вадене на виното от съда се губи градус!Това исках да кажа.