Страница 1 от 1

Кога се слага откиселител?

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 1:10 pm
от ilu6a
Кога се слага откиселител?...има ли някакви критерии.
До колко този процес е разпространен във големите и малки винарни?
Моля за вашето мнение.
А да и още нещо в какъв ред са процесите откиселяване ,избистряне(бентонит)и стабилизиране?

МнениеПубликувано на: Сря Ное 11, 2009 11:35 am
от sstan
Процесите са в такъв ред какъвто си ги написал. Въпросът е сигурен ли си че трябва да се откислява и с колко?

МнениеПубликувано на: Сря Ное 11, 2009 1:29 pm
от ilu6a
Дааа наистина,има ли как да преценя...освен органолептично?и наистина какви са дозировките при откиселяване.

МнениеПубликувано на: Сря Ное 11, 2009 7:41 pm
от sstan
Обикновено е нужна корекция с 1-2 грама на литър. Но в твоя случай явно ще е "на око"

МнениеПубликувано на: Сря Ное 11, 2009 9:51 pm
от ilu6a
да 3-4г на литър пише на опаковката на калциевия карбонат,а прилага ли се откиселяване в промишлени условия?

МнениеПубликувано на: Сря Ное 11, 2009 10:02 pm
от vinoirakia
Стига гледа промишлените условия.
За да стане виното добро - всичко се прилага.
Гледай твоето вино да е балансирано.