Кога се слага откиселител?

Тук може да поставите своя проблем за решаване ако не може да се справите или просто искате още едно мнение

Модератори: dcv, ilu6a

Кога се слага откиселител?

Мнениеот ilu6a » Пон Ное 09, 2009 1:10 pm

Кога се слага откиселител?...има ли някакви критерии.
До колко този процес е разпространен във големите и малки винарни?
Моля за вашето мнение.
А да и още нещо в какъв ред са процесите откиселяване ,избистряне(бентонит)и стабилизиране?
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Мнениеот sstan » Сря Ное 11, 2009 11:35 am

Процесите са в такъв ред какъвто си ги написал. Въпросът е сигурен ли си че трябва да се откислява и с колко?
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот ilu6a » Сря Ное 11, 2009 1:29 pm

Дааа наистина,има ли как да преценя...освен органолептично?и наистина какви са дозировките при откиселяване.
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Мнениеот sstan » Сря Ное 11, 2009 7:41 pm

Обикновено е нужна корекция с 1-2 грама на литър. Но в твоя случай явно ще е "на око"
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот ilu6a » Сря Ное 11, 2009 9:51 pm

да 3-4г на литър пише на опаковката на калциевия карбонат,а прилага ли се откиселяване в промишлени условия?
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Мнениеот vinoirakia » Сря Ное 11, 2009 10:02 pm

Стига гледа промишлените условия.
За да стане виното добро - всичко се прилага.
Гледай твоето вино да е балансирано.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към Въпроси и отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Yahoo [Bot] и 3 госта

cron