Страница 1 от 1

Анализиране за SO2

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 4:23 pm
от vinoirakia
Айде да видим как си следим свободният и общ серен диоксид.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 9:45 pm
от Alambik
Ха-ха-хааа, много си готин, както ти разпоредят!!! :D Всеки шеф си има собствено виждане по въпроса, стара-нова школа, каквоти ти кажат-това правиш!!! :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Юни 17, 2008 10:18 pm
от sstan
Специално за това пък не смятам че не може да се наложиш на шефа си. Аз лично ползвам и двата, но по се доверявам на аспирационния

МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 12:11 pm
от Alambik
При всеки един метод за анализ има отклонения! Приготвянето на разтворите за анализа, определяне на техният фактор, престояването им, разрежданията, които се правят също дават грешка, разтвора за определяне на фактора. От другата страна стои човешкият фактор, човекът, който ще извърши анализа! Начина по който ще вземе и подготви пробата и самия ход на анализа. Има много субективни фактори, но може да се направи съпоставка и на двата метода в серия проби, да се отчете всеки фактор и да се подбере кога, кой от анализите да се ползва. При самото производство на млади вина се ползва по-бързият от методите макар и с не голяма точност, но досулфитиране преди бутилиране или корекция, вече трябва да се предяви точност. Познати са ми анализите, но не ги извършвам, носочих се към дестилация и ректификация!