от Alambik » Чет Юни 19, 2008 12:11 pm
При всеки един метод за анализ има отклонения! Приготвянето на разтворите за анализа, определяне на техният фактор, престояването им, разрежданията, които се правят също дават грешка, разтвора за определяне на фактора. От другата страна стои човешкият фактор, човекът, който ще извърши анализа! Начина по който ще вземе и подготви пробата и самия ход на анализа. Има много субективни фактори, но може да се направи съпоставка и на двата метода в серия проби, да се отчете всеки фактор и да се подбере кога, кой от анализите да се ползва. При самото производство на млади вина се ползва по-бързият от методите макар и с не голяма точност, но досулфитиране преди бутилиране или корекция, вече трябва да се предяви точност. Познати са ми анализите, но не ги извършвам, носочих се към дестилация и ректификация!