Крайно време е модераторите да се съберат с админите и да отворят една подгрупа "СМЕХ"
Поне там да пишем.
За интересни/смешни и тъжни/ случки от винарството, вицове, цитати и др.
Като долният, взет от един форум.
Човек , иска да си прави вино и пита как
Веднага десетки му помагат
Ето един от тях:
"На 100 литра сложи 5 кг. захар за да го стабилизираш по добре виното. Капни му 10 мл. серниста киселина сега за да утепа дивите дрожди а захарта ще се превърне в питомни. След 40/45 дена като се привърши ферментацията си отлей колкото мислиш да пиеш за 15 дена и сложи на останалото 100 мл. серниста киселина на 100 литра вино. Така ще го стабилизираш и избистриш но няма да можеш да консумираш , че мирише 15 дена на сяра. После го прецеждаш за да махнеш калта но го минаваш през някаква мрежичка или метла за да се окислороди. През януари/февруари (ако е останало) в някой студен и ясен ден(ден с високо налягане) го бутилираш в шишета плътно напълнени до горе и на 1,5 литра слагаш по 3 зърна ориз за да създадат малко налягане с което да го запечаташ. Някои мислят , че това се слага за да се газирало виното но истината е тази. Бутилките ги нареждаш легнали и след като вземеш някоя и ще я отваряш съвсем леко я местиш за да не се размъти , че пак кал остава и наливаш в друг съд. Приятно пиене "
Е, как да не ти се припие.