Смях

Всякакви теми, които не са свързани с останалите форуми.

Модератори: dcv, ilu6a

Мнениеот vinoirakia » Чет Юни 26, 2008 9:03 pm

В завод за алкохол умира щатният дегустатор и пускат обява, че търсят нов. Явява се алкохолик, окъсан, мърляв... Директорът на завода се чуди как да го отпрати. Правят му тест. Дават му чаша, той отпива и казва:
- Бяло вино, мускат, тригодишно, северен склон, отлежало в метални цистерни.
- Правилно.
Друга чаша.
- Червено, каберне, осем години, югозападен склон, дъбови бъчви.
- Правилно.
Директорът се вижда в чудо и намигва на секретарката си да направи нещо. Тя носи чаша с урина. Алкохоликът отпива:
- Блондинка, 26-годишна, бременна в третия месец. И ако не ме вземете на работа, ще кажа кой е бащата!
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот vinoirakia » Нед Сеп 28, 2008 1:49 pm

10-ТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ НА МЪРЗЕЛИВЕЦА


1 - Човек се ражда уморен и живее, за да си отпочине.
2- Обичай кревата си, като самия себе си.
3 - Денем почивай, за да можеш нощем да се наспиш.
4 - Не работи - работата убива
5 - Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6 - Работи по-малко, отколкото можеш, а онова което можеш, отстъпи други му.
7 - Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8 - Работата носи болести - недей да умираш.
9 - Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни.., почакай.., ще видиш, че ще ти мине.
10 - Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш,че работят - тръгни си, за да не им пречиш.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот vinoirakia » Съб Дек 06, 2008 6:24 pm

Знаете ли, какво биха говорили във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как:"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ. Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към Обща дискусия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта