Е, как е постъпил в дестилата? Правиш лабораторна проба с K2SO4 или продухай дестилата с CO2. Остави го за няколко дни и го отдекантирай(претакай) или филтрувай. Успех!!!
По-добре пробвай с СО2, по-безобидно е! От инсталацията имаш медни йони и да не ти посинее от сулфата! От материала няма как да дойде, сигурен ли си, че е калций?
Чакай малко! Как го тестваш? Ако го охлаждаш и задържаш, и дестилата ти помътнява като мастика и е на нисък градус може да е от ароматните компоненти, както при ракия от винена кал! Дори и на 40-45 градуса, той просто помътнява. Няма как да имаш калций в дестилата. Мед, желязо-да, ама калциевите съединения лесно падат в утайка от киселините на материала, дори в процес на дестилация! При отлежаване и съхранение могат да дойдат всякакви йони.
Да, така го тествам, но не помътнява, дори не опалесцира, просто на дъното на колбите има кристалчета (и то доста), точно като калциеви кристали - затова мисля, че е калций. Градуса е 42. Съхраняван е известно време, но други идентични такива нямат подобен проблем. Ще пробвам с СО2 и ще видим какво ще излезе.