Страница 1 от 1

Виното не е станало още

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 1:54 pm
от Kosio
Здравейте и Честита Баба Марта!:)

С баща ми направихме една бъчва Каберне през октомври, което имаше доста висока захарност (по спомен 25-26).
Проблемът е, че вече дойде март, а винцето още не е станало - мътно е и няма вкус на вино.
Първите седмици си хвърля (вря) както си му е реда и всичко, какъв може да е проблема и да се надяваме ли, че ще пием вино скоро? :))
П.П. Гроздето е купено и шарата беше оставена да ври до една друга бъчва от домашното лозе. От другата бъчва виното си стана за 40 дни както си му е реда, а това - не.
Всякаква помощ ще е от полза

Благодаря и бъдете здрави! :)

Re: Виното не е станало още

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 9:29 pm
от sstan
Най-вероятно високото захарно съдържание е проблема. Все пак отсега нататък единствено селктирани дрожди и много внимание евентуално ще помогнат. Каква е температурата при която го държите?

Re: Виното не е станало още

МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2011 10:50 am
от Kosio
И ние така предположихме. Не сме добавяли допълнително захар. Не правим за първи път вино, но за първи път ни се случва такова нещо.
В момента в избата се съхранява виното... може би е между 5 и 10 градуса.
П.П. Кусах виното преди малко - леко газирано е и има вкус на розе :) Мерло е гроздето, разсеял съм се в първия пост.
Освен да го чакаме има ли какво да направим?