Страница 1 от 1

"ВТОРО ВИНО"

МнениеПубликувано на: Вто Апр 20, 2010 5:26 pm
от Stelkata
Здравейте!
Моля за съвет - след като изпихме чудесното вино от Мавруд в 80 л буре, ми се иска да опитаме да направим "второ вино". Каква е технологията?
Благодаря

Re: "ВТОРО ВИНО"

МнениеПубликувано на: Сря Апр 21, 2010 11:32 am
от vinar_tg
Здравейте! Защо Ви трябва да се занимавате с глупости? Близо 20 години се занимавам с производството на вина, ракии и др. подобни. Затова си позволявам да Ви дам следния съвет съвет:
След като сте направили вино от грозде, което Ви е харесало, но не е достатъчно като количество, имайте търпение, изчакайте есента, дай Боже хубава реколта, вземете си повече грозде и си направете повече вино. Да сте жив и здрав и да ви е "сладко" да го пиете.
Ако пък нямате търпение - магазините са пълни - можете да намерите и първи и втори, а навярно и по-големи номера. Лесно ще ги познаете по цените.
Всякакви опити да се направи от нищо нещо са твърде рисковани - голям е шанса да получите нещо което съдържа и алкохол и е сладко и като екстра - с оцетен аромат. Ще си заразите съдовете, особено ако са дървени и в крайна сметка ще загубите пари и време. И не се доверявайте особено на мненията на познати с опит във вторите вина, които на принципа " колкото и да е рошево моето гардже си е красиво щото е мое" Ви убеждават в качествата на вторите вина.

Re: "ВТОРО ВИНО"

МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 11:03 am
от Stelkata
Благодаря за мъдрия съвет, ще го последвам. И така ... до есента....