Публикувано на: Пон Ное 05, 2007 8:28 pm
Здравей
Поздравления за ентусиазма.
Много важен момент е подбора на самото грозде. Добре е следващия път да си намериш винен сорт грозде - Каберне, Мерло....Иначе си започнал добре. По признаците които описваш явно ферментацията е към края си. Според мен не е добра идея да да го слагаш сега в бутилки. Източи и го изчакай да доизферментира. Тогава вече може да го откалиш и напълниш в бутилки. Добре е и да използваш серниста киселина.
НЕ се отчайвай какъвто и да е резултата сега. Много хора които правят вино от години правят големи грешки, но не искат и да чуят камоли да прочетат два реда по въпроса.
Поздравления за ентусиазма.
Много важен момент е подбора на самото грозде. Добре е следващия път да си намериш винен сорт грозде - Каберне, Мерло....Иначе си започнал добре. По признаците които описваш явно ферментацията е към края си. Според мен не е добра идея да да го слагаш сега в бутилки. Източи и го изчакай да доизферментира. Тогава вече може да го откалиш и напълниш в бутилки. Добре е и да използваш серниста киселина.
НЕ се отчайвай какъвто и да е резултата сега. Много хора които правят вино от години правят големи грешки, но не искат и да чуят камоли да прочетат два реда по въпроса.