Да оттакам ли виното за тиха ферментация

Форум за всички които си правят вино и ракийка в домащни условия

Модератори: dcv, ilu6a

Мнениеот sstan » Пон Ное 05, 2007 8:28 pm

Здравей
Поздравления за ентусиазма.
Много важен момент е подбора на самото грозде. Добре е следващия път да си намериш винен сорт грозде - Каберне, Мерло....Иначе си започнал добре. По признаците които описваш явно ферментацията е към края си. Според мен не е добра идея да да го слагаш сега в бутилки. Източи и го изчакай да доизферментира. Тогава вече може да го откалиш и напълниш в бутилки. Добре е и да използваш серниста киселина.

НЕ се отчайвай какъвто и да е резултата сега. Много хора които правят вино от години правят големи грешки, но не искат и да чуят камоли да прочетат два реда по въпроса.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот lucho » Сря Ное 07, 2007 7:52 pm

Здравей
Грозде за вино-добро можеш да си купиш на зеленчуковата борса наесен :), имаш избор и цените са по-ниски в сравнение с женския пазар. Например аз си купих 3 щайги мерло по 60ст килограма... От там нататаък аз имах един фалстарт с една туба :) Но пък си направих полезно изобретение... От система за преливане на кръв и капачката на тубите
lucho
 
Мнения: 10
Регистриран на: Нед Окт 07, 2007 7:27 pm
Местоположение: София, под колата или под масата


Назад към За любителите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron