Страница 1 от 1

Вино получено от "измиване" на джибрите?

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 8:18 pm
от gradus
Здравейте,
искам да попитам как седи въпроса с "измиването" на джибрите за получаване на допълнително количество вино в домашни условия. Какви са пропорциите на вода, захар и джибри?

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 16, 2009 9:25 pm
от sinbor
Вода/захар 3/1 и колкото повече джибри по-добре.
Това е съотношението. Подходящо е за следващо изваряване на ракия, въпреки, че вината на вътрешния ни пазар са правени горе-долу така.

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 7:17 am
от gradus
Пропуснах да попитам, колко време трябва да престои захарния сироп в джибрите за да стане вино?

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 7:31 pm
от sinbor
Докато джибрите паднат на дъното на кацата (бидона). В зависимост от околната температура за около 30 дни.

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 17, 2009 10:26 pm
от gradus
Ами тогава да се залавям на работа. Благодаря за съдействието. :)

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 11:07 am
от vinoirakia
Преди да се заловиш за работа - помисли, отвори тетрадките.
Колко процентен захарен разтвор ще имаш, като разтвориш 30 кг. в 90 литра вода.
Процентите се учеха отдавна, отдавна...