Вино получено от "измиване" на джибрите?

Форум за всички които си правят вино и ракийка в домащни условия

Модератори: dcv, ilu6a

Вино получено от "измиване" на джибрите?

Мнениеот gradus » Вто Сеп 15, 2009 8:18 pm

Здравейте,
искам да попитам как седи въпроса с "измиването" на джибрите за получаване на допълнително количество вино в домашни условия. Какви са пропорциите на вода, захар и джибри?
gradus
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2009 8:06 pm

Мнениеот sinbor » Сря Сеп 16, 2009 9:25 pm

Вода/захар 3/1 и колкото повече джибри по-добре.
Това е съотношението. Подходящо е за следващо изваряване на ракия, въпреки, че вината на вътрешния ни пазар са правени горе-долу така.
sinbor
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Авг 10, 2009 8:41 pm

Мнениеот gradus » Чет Сеп 17, 2009 7:17 am

Пропуснах да попитам, колко време трябва да престои захарния сироп в джибрите за да стане вино?
gradus
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2009 8:06 pm

Мнениеот sinbor » Чет Сеп 17, 2009 7:31 pm

Докато джибрите паднат на дъното на кацата (бидона). В зависимост от околната температура за около 30 дни.
sinbor
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Авг 10, 2009 8:41 pm

Мнениеот gradus » Чет Сеп 17, 2009 10:26 pm

Ами тогава да се залавям на работа. Благодаря за съдействието. :)
gradus
 
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2009 8:06 pm

Мнениеот vinoirakia » Пет Сеп 18, 2009 11:07 am

Преди да се заловиш за работа - помисли, отвори тетрадките.
Колко процентен захарен разтвор ще имаш, като разтвориш 30 кг. в 90 литра вода.
Процентите се учеха отдавна, отдавна...
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към За любителите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта

cron