Страница 1 от 1

перфектното вино

МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 10:38 pm
от Наньо Дженев
Веднага след бурната ферментация филтрирах виното и го налях в малки дъбови бъчви затворени с сифони.
По нивото на водата в сифона виждам,че не се отделя СО2,т.е. не протича тиха ферментация.
Сега,след 25 дни виното има сладникава жилка.Дали не е грешка ранното филтриране (откаляване) на виното.

МнениеПубликувано на: Чет Ное 06, 2008 6:30 pm
от vinoirakia
Нe знам как си го филтрирал, но е лошо - задържал си дрождите.
Откаляването не е проблем.
Много ми е интересно как и с какво си филтрувал току що източено от джибрата вино.
До каква бистрота?
Ако е марля - изтървано е преди това, щом сега ти сладни.