перфектното вино

Форум за всички които си правят вино и ракийка в домащни условия

Модератори: dcv, ilu6a

перфектното вино

Мнениеот Наньо Дженев » Сря Ное 05, 2008 10:38 pm

Веднага след бурната ферментация филтрирах виното и го налях в малки дъбови бъчви затворени с сифони.
По нивото на водата в сифона виждам,че не се отделя СО2,т.е. не протича тиха ферментация.
Сега,след 25 дни виното има сладникава жилка.Дали не е грешка ранното филтриране (откаляване) на виното.
Наньо Дженев
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Ное 05, 2008 10:17 pm

Мнениеот vinoirakia » Чет Ное 06, 2008 6:30 pm

Нe знам как си го филтрирал, но е лошо - задържал си дрождите.
Откаляването не е проблем.
Много ми е интересно как и с какво си филтрувал току що източено от джибрата вино.
До каква бистрота?
Ако е марля - изтървано е преди това, щом сега ти сладни.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към За любителите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта