Калиев метабисулфит

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

Калиев метабисулфит

Мнениеот buburok » Пон Ное 07, 2011 10:53 am

Здравейте ,нов съм в форума и искам да попитам нещо ?

При преминала бурна ферментация и преточване на червено вино в бидон поставих по голямо количество от Калиев метабисулфит т.е. за 35литра вино сложих в едно парцалче смесено към 4 грама Калиев метабисулфит и 2 грама лимонтозу, но вместо само да натопя парцалчето и да остане да виси в бидона над виното съм го потопил и на сутринта беше празно ( разтворило се е ) , като предишния ден бях добавил и 10 грама серниста киселина .

Та въпроса ми е какъв ще е ефекта от това , дали няма да има някакъв проблем за пиещите това вино и за самото вино и дали може да се направи нещо при този проблем .
Мерси.
buburok
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Ное 07, 2011 10:46 am

Re: Калиев метабисулфит

Мнениеот sstan » Пон Ное 07, 2011 4:45 pm

Здравей, неприятна работа наистина. Виж първо усеща ли се във аромата. Дозата не е чак толкова висока, още повече че това е младо вино. Занапред внимавай
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта

cron