Моля за съвет - подарявам джибри

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

Моля за съвет - подарявам джибри

Мнениеот zapisnik » Чет Окт 20, 2011 5:14 am

Здравейте,
Моля за съвет за пръв път в живота си правя вино.Та въпроса ми е следният на 28.09.2011 напълних един бидон 220 литра захарност 22-23,сложих му 2 кг. захар за всеки случай да не лъжат 3-те захаромера който купих,през всички дни на ферментация го бърках с бормашина.На 4.10.2011 ( 6 дни бурна фрмрнтация- захар 0 ) го прецедих и го напълних в дамаджани и една "туба" 10 л. от минерална вода с воден клапан,за да наблюдавам кога ще падне утайката.Днес 20.10.11 г. източих "тубата" като внимавам да не я размътвам, винцето е доста добро на вкус но ми киселее малко и леко стипчиво. Не съм слагал досега нищо, но мисля като откаля да сложа бентонит 1.гр на литър след 3-4 дни да сложа откислител и на 10-тия да преточя и да сложа серниста киселина 1 гр. литър.Бъркам ли някаде дозировки,време,грамаж?


П.П На 4.10.2011 турих и второ вино като спазих пропорцията 3 към 1 , та на 80 литра вода турих 24 кила захар, днес 20.10.11 откалих захарност - 0. Много по-пивко и лекичко от първото винце направо се отрязах докато преточвах :D . И с него замислям същата процедура като по горе дано да не бъркам.
zapisnik
 
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Окт 20, 2011 5:12 am

Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта

cron