Дайте да поговорим нещо професионално!
Интересувам се от темата Мавруд, българският сорт, с който искаме да създаваме имидж и да се гордеем, а ни създава постоянни проблеми.
Познавам го от 2004 година в работата си, ще се радвам ако създадем дискусия за него тук.
Съъздавам темата Мавруд 2007, но можем да говорим изобщо за Мавруд.
Писах Маавруд 2007, защото тази година за първи път виждам толкова узрял Мавруд, но който впоследствие създаде друг проблем - високо рН след малолактична, матов цвят и мек, блудкав вкус.
А досега - при неузряване на Мавруда съм срещала обратното - много високи киселини с трапчиво-кисел вкус.
Да обсъдим този сорт, който толкова представяме като български, та да го направим наистина като за представяне.