Избор на нов УС на СЕБ

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

Избор на нов УС на СЕБ

Мнениеот Stoyan Gerov » Пон Окт 22, 2007 1:36 pm

Колеги искам да поговорим малко за предстоящото общо събрание на СЕБ. То ще е отчетно изборно, така че не е лошо от сега да се чуе някакво мнение по въпроса.
Аз лично се надавам да влязат нови личности в управлението, които да внесат и нови идеи. Не ми се ще на събранието да се съберем 20-30 човека и да изберем съвет помежду ни. Надявям се да се оформи някаква дискусия и предложения още тук. Мисля, че тук е мястото където се събират хората интерисуващи ги винарството и очаквам идеи и размисли
Stoyan Gerov
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Окт 08, 2007 10:52 am

Мнениеот sstan » Чет Окт 25, 2007 3:31 pm

Да на последните две събрания на които присъствах, имаше не повече от двадесетина души. В същото време вечерта на бала бяха 10 пъти повече. Знаем че повечето колеги не вярват в Съюза като институция но именно сега е момента да променят това. Аз лично смятам че съществуването на тази организация е плюс за всички нас.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот vinoirakia » Нед Окт 28, 2007 9:21 am

Предложения и идеи
1. Да се пипне това http://www.enolog.hit.bg/ Не че нещо , ама идва 2008
2.Абе какво се занимавам с УС на СЕБ-на тях не им се занимава, та ние ли... Съберете се, поговорете си и ще се видим на бала.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот bgwines » Нед Окт 28, 2007 12:02 pm

Vinorakia забелязвам, че изказваш доста мнения в този форум, но казаното от днес не ми допада и не ти прави чест. Какво значи съберете се и си поговорете? Ако ти не чувстваш ангажираност и полза от тази организация, просто няма смисъл да даваш мнения, засягащи дейността и. А ако искаш нещо да помогнеш, не говори по този начин само като страничен наблюдател и критикар. Ако не вършиш нищо, нямаш право и на критики! За бала ти пожелавам приятно прекарване!
bgwines
 
Мнения: 12
Регистриран на: Съб Мар 24, 2007 7:39 pm

Мнениеот vinoirakia » Нед Окт 28, 2007 3:09 pm

Dobre de
Argumentiram se.
1.Къде може да се разбере какво прави СЕБ-интернет адреса не е баран 4-5 години
2.Искам да се ангажирам, но не знам какво прави СЕБ, за да помогнем нещо.Каква е дейността на този съюз?

Най-лесно е някой да се фръцне и да каже да не критикуваме. :twisted:

Между другото гледам да раздвижа форума :P

Не искам да съм страничен наблюдател и критикар, ама да кажат какво правят в СЕБ, с какво помагат на българското винарство и хората работещи там

Искам да има полза от тази организация, искам да върша нещо, ама кажете с какво се занимава СЕБ
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

отговор на "Виноиракия"

Мнениеот Stoyan Gerov » Вто Ное 20, 2007 12:32 pm

Колега или колежке,
аз като човек от УС на СЕБ се засягам от подобни изказвания
Какво прави СЕБ?
Всяка година декември, сутрин преди провеждането на бала има отчетно събрание на съюза за изминалата година. Ако вие, както казвате се интересувате и искате нещо да правите елате там и ще разберете какво става, какви са проблемите и как да ги решаваме. Още повече, че тази година то е и изборно и може да предложите членове на управителният съвет, които смятате че ще си вършат по-добре работата.
Но за да не звучи ултимативно и надуто от моя страна, аз все пак ще спомена нещо.
- пролетта организираме съвместно с фирма Адиг научен семинар
- провеждат се курсове и дегустации в стария град
- съорганизатор сме в конкурса "Винен Индекс"
- организираме коледният бал

и още ред други събития които вие, пренебрегвате. Аз повдигнах тази тема с идеята да получим реални предложения и те да ни помогнат в работата. Виждате обаче колко и какви са предложенията. Всеки си вика има си УС, те да се оправят. В края на краищата ако не се чувствате съпричасни към съюза, то защо членувате?!?
Всеки си има някакви ангажименти и това, че една шепа хора отмятат и допълнителна работа, не трябва да е обект на подигравки. Това ме засяга лично и не ви прави чест.
Съгласен съм да има критика но не и разни подмятания!
За сайта съм съгласан - не се подновява и приемам критиката. Просто той не се посещава и не сме отделили ресурс за него.
Stoyan Gerov
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Окт 08, 2007 10:52 am

Мнениеот vinoirakia » Сря Дек 12, 2007 12:39 pm

Вие сте се утрепали от работа- сега разбирам защо не ви е останало време за да пипнете сайта на СЕБ
1. Има семинари на Бегеров, Катрин, Оенофранс, Лафорт и др. , които се оправят и без СЕБ
2. Доста курсове организират и Бакхус
3. За Винен индекс - пак копирате Бакхус
4. Браво за коледния бал
Дано една точка от по-горните да е безплатна.

Да помогна с нещо което си забравил
5. Организира конкурса Енолог на годината.
Но поради неработещ сайт конкурса бе обявен тук, където има към 60 регистрирани потребителя.
Надявам се половината от тях да се занимават с винопроизводство и да знаят за какво гласуват.

Поздрави и успешен съвет на СЕБ

Колко струва едногодишната подръжка на сайта на СЕБ-на бала да се направи някакъв търг на вина и предмети + дарения та да тръгне поне това?
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

към вино и ракия

Мнениеот Stoyan Gerov » Чет Дек 13, 2007 10:18 am

Много е лесно да се пие вмино и ракия и да се мърмори

Тово го може всяко хлапе

Аз в личен спор с хора, които падат от небето няма да влизам

Като станеш член на СЕБ, и знаеш защо си станал вземи и свърши тогава нещо. Защото Българина най-знае да политиканства и да дава акъл. Само че е лесно да си седиш на компютъра и да се обаждаш като черна станция. Но да направиш нещо не може. Като си ербап, отиди на събранието (ако си енолог или пък искаш да станеш) и направи нещо. Лесно е да се каже да направим търг и да спасим сайта. Ами направи го. Ами ти колко пъти си дал за публикуване материал в сайта, като си голям работохолик и като гладам знаеш за всички прояви във винарския бранш.
Що се отнася да Винен Индекс, там си в пълна Мъгла. Вземи и излез малко от стаята си и се огледай, разпитай, провери. Бръщолевения от рода копиран е Бакхес може да си ги зав... Вине индекс е всеки месец и работото по него е много. ти ако организираш и на половината на тово през 6 месеца ...... писна ми, довърши се сам. Нямям време за теб.
Това, че не може да отидеш и да си платиш та виното ти да получи точки колкото на теб ти се иска е достатъчно. Няма да те просвещавам. Вземи се ограмоти сам. На готово всеки може. То е ясно, че нещо мензиса не те изпуска или си в критическа и само мрънкаш

Дерзай все така, кефиш ме

Що се отнаса за безплатното - всички от управителният съвет работят доброволно и бизплатно, а тия с многото акъл си стоят на топличко и създават интриги.
Stoyan Gerov
 
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Окт 08, 2007 10:52 am

Мнениеот vinoirakia » Чет Дек 13, 2007 5:59 pm

Член 39. ал. 1 казва:

“Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин”.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот katia » Пет Дек 14, 2007 12:36 am

Здравейте колеги,
Сега забелязвам някакво много голамо раздвижване днес във форума и се чудя на всички как може да се занимавате цял ден със спорове, които нямат рещение. И защо намят - защото тук има две гледни точки. На хората, които са работили и работят за СЕБ и на тези, които не работят и няма да работят за СЕБ. Не се учудвам, че има различни мнения, но всичко това не ми беше приятно за четене. В крайна сметка ако някой се интересува и е толкове идеен да дойде утре на събранието - 10 часа в дома на техниката в Пловдив. И най-вече да дойдат vinorakia и y_f_x. Много сте активни във форум, да ви видим в действие наяве!
Крайно ми е неприятно днес да чета тези нападки между колеги. Ако това беше спор за нещо добре, но това са само сблъсъци, които не водят до нищо. И най-неприятно се чувствам, че ще се веселим заедно на бал утре!
Ще ви кажа нещо на всички:
Първо на тези, които са с имената си и ги познавам:
Стояне, познавам те като уравновесен , отговорен и сериозен човек. Не изпадай в крайности и не давай воля на нервите си в такива спорове. Не очаквах това от теб! Между другото се радвам, че ти успя да осъществиш една съюзна идея и имаше възможността да направиш Винен Индекс, иначе всичко щеше да остане в сферата на проектите ни. Гледай си работата и не чакай от форума да оценят важността на този конкурс.
Снеже, и ти си изтърва нервите! И също не ми харесва постоянната критика към младите колеги. Аз пък изобщо не се учудвам от неадекватни въпроси. Знаеш, че все пак всичко е свързано с практиката. Не бъди прекалено взискателна, а се радвай ако хората около теб разберат твоята винарска философия и искат да бъдат част от нея. Естествено, че като по-опитна е редно да им обясняваш.
y_f_x, теб не те знам. Правиш се на много интересен в изказа си. Като не познаваш Снежа, дръж се по-възпитано с нея и не се прави на интересен, защото сигурно не си на нейното ниво и има какво да научиш от нея за виното. Яж си тъпите кибапи и си ги пий с непретенциозно вино, какво претендираш? А за десерта за бала да се беше обадил по-рано, сега е късно. Вярвам, че си изкарал 5-10 лева като технолог да си купиш един десерт ва Мрица. Ако не лично ще ти поръчам един десерт, ако това е най-важното в мероприятието.
Vinorakia, нямам думи! Ти създаде всички тези спорове и нямаше да ме е яд ако те бяха продуктивни. Но това е само игра на приказки. На теб за Винен индекс ще ти кажа, че не екопиран от Бакхус, защото съм присъствала на дегустации на Бакхус и съм член на дегустационната комисия на Винен индекс. Когато си бил на двете места, тогава прави разлика. И в заключение ще кажа, че Бакхус копира Винен индекс няколко месеца след старта му. Ако следиш всичко в бранша - открий за кое ти говоря!
И приключвам с крайно неприятно чувство отново, защото и аз се впуснах в тези тъпи нападки и дискусии за нищо.
Между другото ми се иска в този форум да обсъждаме някои винарски проблеми и тази вечер влезнах да отворя тема, но попаднах на днешните дискусии и аз се отдадох на тях.
И сега темата - Мавруд 2007. Сега ще я пусна.
katia
 
Мнения: 227
Регистриран на: Пет Ное 09, 2007 10:28 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот y__f_x » Чет Дек 20, 2007 2:50 pm

Пак не сте предвидили десертец начиии... Г-жата Снежана дойде ли?А туби с винце за мен имаше ли? Щото май желаещите да ме скубят са били доста... Говорихте ли за нещо съществено? Изпуснах ли нещо важно? Дали ще разберете някога, че с тази ваша куртоазия не правите добра услуга на виното?
И че пред дилемата:
бутилка претенциозно вино, чиито специфични достойнства само нейният създател долавя, щото е много трениран, има развито въображение и навярно особено чувство за хумор
или някоко литра бира, която ще си изпие без да се чувства недоразвит и невежа
Еми помоему при такава дилема дилема нема.
Съжалявам. И още повече съжалявам, защото никак не обичам бира.
Преди време една лекарка, като разбра, че работя в изба, ме попита съвсем сериозно: А от какво го правите виното? Ми жената беше към шейсетгодишна... интелигентна на вид.
А една позната, която пие само вино, дотолкова беше потресена от един образец, че искаше да съди производителя... пък тя не е вече български поданик, можеше и да се разчуе. Успях, надявам се, да я убедя да не го прави... обясних, че може да се вдигне шум, че ще пострада не толкова конкретния производител, а името на българското вино. Това ще реши ли проблема?
И аз ли съм за скубане?
y__f_x
 
Мнения: 10
Регистриран на: Пет Авг 24, 2007 3:37 pm

Мнениеот sstan » Пон Юни 01, 2009 8:19 pm

???
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron