Страница 1 от 1

технологични винарски дневници

МнениеПубликувано на: Нед Дек 20, 2009 9:57 am
от vino2007
Само в софия ли се продават? В Пловдив ги търсих но не успявам да намеря,някои може ли да помогне за адрес от каде да ги закупя
И да се похваля че тази година кабернето ми стана чудесно спечелих 2 ро място на Дионисиеевите празници....... ХА да му се невиди, Едва за трети път првя вино и винаги ми се получава.......

БЛАГОДАРЯ

МнениеПубликувано на: Нед Дек 20, 2009 11:35 am
от sstan
Поздравления! Но за какво са ти дневници? Иначе се вземат от ИАЛВ или съответното териториално звено, но мисля че трябва да си регистриран винопроизводител.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 21, 2009 10:14 am
от Васка Стоилова
Дневници се продават от фирма "Агробизнесинформ"АД :гр.София; бул."Хр.Ботев"17, ет. 7; тел. 02/954 98 74.
Успешно попълване, колега. :D

МнениеПубликувано на: Вто Дек 22, 2009 10:36 pm
от vino2007
Благодаря за адреса и отговорите

Re: технологични винарски дневници

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 10:30 am
от ilu6a
Кога се влиза в графата-регистриран винопроизводител?Кога става задължително?
Има някакъв лимит на литри при "производството" тоест направата на домашно вино ли?

Re: технологични винарски дневници

МнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2011 7:07 pm
от sstan
Раздел II. Производство на вино и ракия за семейна консумация
Деклариране на продукцията
(Загл. изм. - ДВ, бр. 16 от 2004 г.)
Чл. 41. (1) Физическите лица, които произвеждат вино и ракия за семейна консумация, ги декларират по реда и начина, установени в Закона за акцизите.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) Министърът на финансите при поискване предоставя на лозаро-винарските камари и на Изпълнителната агенция по лозата и виното обобщени данни по ал. 1.
(3) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) Ракии за семейна консумация се изваряват само от собствени грозде и плодове в пунктове, регистрирани по чл. 40в.
Чл. 41а. (Нов - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) (1) Физически лица, които са регистрирани производители по чл. 40, ал. 1, могат да преработват до 1000 кг грозде, предназначено за вино и/или ракия за семейна консумация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2006 г.) Преработването на грозде в количества над 1000 кг, включително предназначено за вино и ракия за семейна консумация, може да се извършва от лица, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите или по законодателството на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Чл. 41б. (Нов - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) Производителите на грозде, предназначено за производство на вино и ракия, са длъжни да го продават на лицата по чл. 40, ал. 1, изречение първо и чл. 40, ал. 3 или на упълномощени от тях лица.

Re: технологични винарски дневници

МнениеПубликувано на: Чет Дек 22, 2011 10:19 am
от ilu6a
Благодаря за информацията.