Въпрос за сулфитирането при готово вино ???

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

Въпрос за сулфитирането при готово вино ???

Мнениеот blqk » Вто Дек 08, 2009 1:01 pm

Искам да попитам , след като ми е готово виното , прочетох че може да се слага серниста киселина за да се предпазва от болести. И понеже виното ми има леко вкус като шампанско реших да му сложа серниста киселина. Въпросът ми е колко да сложа ?? Виното ми е около 50 литра.
И след като я сложа ,трябва ли да изчакам някакво време преди да го бутилирам виното???
blqk
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Ное 30, 2009 2:07 pm

Мнениеот vinoirakia » Сря Дек 09, 2009 12:09 pm

Откаляваш на въздух да се махне газа,слагаш 50-60 мл серниста по време на прехвърлянето и като си починеш-бутилираш.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта

cron