отдавна исках да се включа във форума и най накрая реших че отвреме на време е необходимо хората да получават точвна информация, щото малко се чете повече се говори и пише.
Сега за дестилацията:
- тя се въвежда за де се избегне свърхпресоването което е забранено виж чл 27 на регламент 1493/1999. (всички нормативни документи могат да се намерят на страницата на ИАЛВ
www.eavw.com на български и на английски, за тези които искат да четат на друг европейски език адреса е
www.eur-lex.europa.eu)
- тя е компенсация (за предаването дестилериите дават пари на производеителите на вино) за производителите за това тяхно задължение;
- друга форма на контрол на свръхпресоването е извеждането им под наблюдение разбирай под контрол;
- трета възможност няма!
България съгласно регламента цитиран по-горе в зони CII и CIII, и за тях е предвидена задължителна дестилация;
- с искане за дерогация (разбирай временно разрешение за неизпълнение на това задължение) на производителите с обем на производство до 750 000 литра в Р. България е дадена възмоност да изведат под контрол тези продукти т.е те трябва да бъдат също денатурирани след което да бъдат изведени извън производствената територия на производителя на вино, като начина за тяхното следващо оползотворяване е различен (кой как иска да прави с тях само да ги няма във винарните за да не се правят фалшификати)
И накрая щото сигурно вече е отекчително технолозите и началниците им може да подържа административната си култура като четат новостите на сайта на ИАЛВ или лазличните правни информационни системи.