Страница 1 от 1

При спряла тиха ферментация ???

МнениеПубликувано на: Пон Ное 30, 2009 2:13 pm
от blqk
За 1ви път правя вино и имам малък проблем за които искам да питам.
Значи купих си грозде (Памид) слойих го само с захар и вода да ферментира ,без нищо друго.След като свърши бурната ферментация го отаках в едни туби от по 20 литра и го закарах в нас да доизферментира.
Минаха 15 дни и реших да видя какво е станало да отлях малко и останових че пак си е сладко с захарност около 1. Може ли с това преместване да съм спрял тихата ферментация, тъй като 1вия ден тубите седяха на балкона през нощта при доста ниски температури ,и ако е така какво мога да направя за да я възстановя.Някаде четох за някаква мая , но в какви количества?

МнениеПубликувано на: Пон Ное 30, 2009 4:59 pm
от sstan
Най-вероятно там ти е грешката. Като си го оставил навън е изстинало и от там ти е спряла ферментацията. Какво означава захарност 1? Едва ли ще тръгне наново в тубите, но поне опитай да го стоплиш.