При спряла тиха ферментация ???

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

При спряла тиха ферментация ???

Мнениеот blqk » Пон Ное 30, 2009 2:13 pm

За 1ви път правя вино и имам малък проблем за които искам да питам.
Значи купих си грозде (Памид) слойих го само с захар и вода да ферментира ,без нищо друго.След като свърши бурната ферментация го отаках в едни туби от по 20 литра и го закарах в нас да доизферментира.
Минаха 15 дни и реших да видя какво е станало да отлях малко и останових че пак си е сладко с захарност около 1. Може ли с това преместване да съм спрял тихата ферментация, тъй като 1вия ден тубите седяха на балкона през нощта при доста ниски температури ,и ако е така какво мога да направя за да я възстановя.Някаде четох за някаква мая , но в какви количества?
blqk
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Ное 30, 2009 2:07 pm

Мнениеот sstan » Пон Ное 30, 2009 4:59 pm

Най-вероятно там ти е грешката. Като си го оставил навън е изстинало и от там ти е спряла ферментацията. Какво означава захарност 1? Едва ли ще тръгне наново в тубите, но поне опитай да го стоплиш.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта

cron