Страница 1 от 1

200 ili 300 grama калиев метабисулфит

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 10, 2009 7:44 am
от vino2007
Kolko se slaga pri meleneto,200 ili 300 grama калиев метабисулфит na ton.
Пожелавам успешна ферментация 2009 на на родните технолози

Става дума за каберне

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 10, 2009 8:50 am
от vinoirakia
Май е 10 пъти повече :shock:
200 гр. калиев метабисулфит съдържат 100 гр. серен двуокис.
За да ти е 15 свободния в гроздовата каша на 1 тон /600-700 л. мъст/ трябват към 18-22 грама серен=40 грама метабисулфит.
Дано не греша, че никога досега не съм сулфитирал с к.метабисулфит, а само с киселина :oops: :oops: :oops:

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 10, 2009 10:18 am
от Georgi
Според 'Технология на винопроизводството' Янков 1991г се п репоръчват за червено грозде следните дози SO2: При здраво грозде и нормална температура5-7g/100dm3;При загнило грозде и нормална температура10-15g/100dm3;При загнило грозде и висока температура 15-20gdm3.Kaлиевия метабисулфит е с 50% SO2 ,следователно на1тон каша трябва да се сулфитира с 100-400g.

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 10, 2009 11:15 pm
от vino2007
Благодаря ви за съветите :!: сулфитирам с Kaлиевия метабисулфит кашата и повече никога не сулфитирам виното (каберне). На 2 години е ,реколта 2007 и е доста добро .Март миналата година имаше
Свободен серен диоксид 8.02
Общ серен диоксид 26.10
Тази година не съм го мерила ,но преполагам че стоиностите на SO2 са много по ниски от тези през 2008
БЛАГОДАРЯ

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 8:03 am
от vinoirakia
ще ти каже според 'Технология на винопроизводството' Янков 1991г колко трабва да е свободния и общия в готовото вино. :)