Калий...

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

Калий...

Мнениеот ilu6a » Нед Сеп 02, 2012 10:20 pm

Става въпрос за следното:
Калиев мета бисулфит
Калиев бикарбонат.
И двете в-ва се прилагат сериозно във винарството...тревожи ме следното:
Какво се случва с калия от съединенията тъй като той не е едно от най-приятните и полезни вещества при увеличен прием?
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Re: Калий...

Мнениеот ilu6a » Вто Сеп 04, 2012 8:35 am

никой ли не знае?
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Re: Калий...

Мнениеот ilu6a » Пон Сеп 10, 2012 3:06 pm

?
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София

Re: Калий...

Мнениеот Alambik » Вто Окт 30, 2012 9:49 am

Не си ме попитал колега! Калият участва активно в преноса на протони в клетката, т.н. "водородна помпа" и е по-добре от натрия, солта която приемаме, клетката по-несе товари ако вместо натрий приеме калий. Ето защо производителите на сол заменят натриевият хлорид с калиев като по-здравословен начин за осоляване на ястията.
PS: И малко простотия - къде утива калия в организма, а ми свързва се с желязото до FeK, а как се нарича тази сплав очаквам сами да си отговорите!? Хахахаааааааааааа............
Дано не се сърдите за шегата!
Alambik
 
Мнения: 93
Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 10:49 pm
Местоположение: Plovdiv

Re: Калий...

Мнениеот ilu6a » Вто Окт 30, 2012 6:11 pm

Аз какво се случва при попадане на калия в чов.тяло съм наясно,наясно съм и с последствията при липса или увеличени стойности...и именно поради тази причина питам какво се случва с него при ползване във виното...утаява ли се свързва ли се с нещо...
ilu6a
 
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Дек 04, 2008 11:34 am
Местоположение: София


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта

cron