Страница 1 от 1

моля-помогнете

МнениеПубликувано на: Съб Дек 27, 2008 8:41 pm
от krasimira statkova
:D здравейте,за първи път правя вино,по-точно уча се да правя бяло вино ,както ми казаха -отделих гроздето от чепките,намачках го-отделих семките и люспите,докарах го до 25%захарност,сложих му маркуч в капака и го запечатах и така месец и двайсет дни,когато го отворих се оказа много горчиво,моля кажете ми мога ли да го оправя и как,защото има хубав цвят и аромат но някъде греша

бяло вино

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 5:36 am
от koliovini
ако си отавила семките и ципите заедно със сока да ферментира затова гор4и
трябва да отдели6 гроздето от 4епките и после да го сма4ка6 внимателно. прецеди ка6ата или я пресувай - зависи с какво разполага6. полу4ения сок остави да ферментира както знае6.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 30, 2009 1:01 am
от krasimira statkova
:D blagodarq