моля-помогнете

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

моля-помогнете

Мнениеот krasimira statkova » Съб Дек 27, 2008 8:41 pm

:D здравейте,за първи път правя вино,по-точно уча се да правя бяло вино ,както ми казаха -отделих гроздето от чепките,намачках го-отделих семките и люспите,докарах го до 25%захарност,сложих му маркуч в капака и го запечатах и така месец и двайсет дни,когато го отворих се оказа много горчиво,моля кажете ми мога ли да го оправя и как,защото има хубав цвят и аромат но някъде греша
krasimira statkova
 
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Дек 27, 2008 7:59 pm
Местоположение: София

бяло вино

Мнениеот koliovini » Пет Яну 09, 2009 5:36 am

ако си отавила семките и ципите заедно със сока да ферментира затова гор4и
трябва да отдели6 гроздето от 4епките и после да го сма4ка6 внимателно. прецеди ка6ата или я пресувай - зависи с какво разполага6. полу4ения сок остави да ферментира както знае6.
koliovini
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 5:12 am
Местоположение: по света и у нас

Мнениеот krasimira statkova » Вто Юни 30, 2009 1:01 am

:D blagodarq
krasimira statkova
 
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Дек 27, 2008 7:59 pm
Местоположение: София


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта

cron